4.5 C
Craiova
duminică, 29 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMai avem parte de Water Park vara asta?

Mai avem parte de Water Park vara asta?

Autoritățile locale au tot jonglat cu termenele de finalizare a parcului acvatic din Craiova, dar până acum nici unul nu s-a adeverit. Nici măcar ultimul termen pe care primarul Lia Olguța Vasilescu l-a tot pronunțat în această perioadă, 1 iunie. Edilul a anunțat, zilele trecute, că lucrările ar fi gata, dar că Water Park-ul nu se poate deschide nici de astăzi, de data asta din lipsă de salvamari. Ieri, însă, pe șantierul din Parcul Tineretului se muncea de zor, iar lucrările nu păreau nici pe departe finalizate. Și nici scuza cu salvamarii nu pare plauzibilă, din simplul motiv că primăria are programat concursul pentru ocuparea celor opt posturi pe 9 iunie (proba scrisă). Așa că, și în ipoteza în care ar fi existat opt candidați admiși, aceștia nu și-ar fi putut începe activitatea mai devreme de 14 iunie (pentru că mai există un termen pentru contestații, iar apoi interviul), deci termenul de 1 iunie cădea oricum, din start. 

De astăzi, 1 iunie, complexul de agrement acvatic din Parcul Tineretului ar fi trebuit să-și deschidă porțile, iar craiovenii să se bucure, în sfârșit, de cel mai mare Water Park din Oltenia, cum este catalogat acest proiect de 80 de milioane de lei care a demarat în 2013. Cel puțin asta ar fi trebuit să se întâmple, dacă ar fi fost să ne luăm după declarațiile oferite în ultimele luni de autoritățile locale, în frunte cu primarul. Acesta anunța, prin martie, după o vizită pe șantier, că Water Park-ul va fi inaugurat în luna mai, pentru ca în aprilie termenul înaintat să fie 1 iunie. „Mai este un tobogan de montat, câteva finisaje la interior şi să se pregătească terenurile pentru sport. Noi vrem chiar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, să îl inaugurăm“, era declarația oferită, pentru micapi.ro, de Lia Olguţa Vasilescu, pe 21 aprilie.
Ziua Copilului a sosit, dar inaugurarea mult așteptatului parc acvatic nu s-a mai produs. În schimb, a mai apărut o nouă amânare. Numai că de data asta nu s-a mai pomenit de stadiul lucrărilor, despre care se tot spusese că sunt ca și finalizate, ci scuza a fost alta: lipsa salvamarilor. „La Water Park nu mai este deja o problemă legată de finalizare, pentru că acum se lucrează la chestiuni de amănunt. S-a montat şi toboganul, se mai schimbă câteva bucăţi de gresie care au fost sparte atunci când au intrat cu utilajele şi cu diverse maşini ca să lucreze. Problema pe care o avem este cea a găsirii unor salvamari. Trebuie să aibă o pregătire la un institut care nu există decât în Constanţa şi trebuie să aibă 720 de ore de cursuri. Este foarte dificil să găseşti opt persoane care să fi făcut aceste cursuri în Craiova. Asta ne împiedică să îl inaugurăm la începutul lunii iunie, aşa cum prevăzusem iniţial“, explica zilele trecute primarul Craiovei, într-un articol apărut în Jurnalul Olteniei.

La Water Park încă se lucrează, iar amenajarea parcării este în aer

Cu alte cuvinte, dacă ar fi existat salvamarii și complexul de agrement acvatic s-ar fi putut da în folosință de la 1 iunie. Oare? Ieri, pe șantierul de la Water Park se muncea de zor și nu părea deloc să fie vorba de „chestiuni de amănunt“. La vederea camerelor, ușile șantierului s-au închis, dar activitatea a continuat în același ritm. Se lucra pe la clădirea administrativă, pe la unele bazine și tobogane, pe la spațiile verzi. Nu ai fi putut spune că lucrările sunt ca și finalizate, ci, din contră, că ar mai fi ceva de muncă.
Gazeta de Sud a prezentat în mai multe rânduri situația de la Water Park și chiar a dezvăluit la un moment dat, la începutul lunii mai, o serie de lucrări neconforme care ar putea întârzia darea în folosință a complexului acvatic la 1 iunie, în ciuda declarațiilor oferite de constructori și de municipalitate. Atunci, nici primăria și nici constructorii nu au reacționat în vreun fel, doar că echipa GdS nu a mai avut acces pe șantier. Dacă ar fi să menționăm și câte termene de finalizare a avut Water Park-ul, la nivel declarativ, respectiv vara anului 2014 (variantă lansată de primar în fața jurnaliștilor la o vizită pe șantier și acceptată vrând-nevrând de constructori), octombrie 2015 (data prevăzută în contract), decembrie 2015 (dată lansată iarăși de primărie), mai 2016 și 1 iunie 2016 (date oferite tot de primărie), îți dai seama că autoritățile locale au tot jonglat cu aceste termene, dar până acum nici unul nu s-a adeverit.
Să presupunem totuși că lucrările chiar ar fi fost gata și ar fi existat până și salvamarii și tot ar mai fi fost un amănunt important care ar fi împiedicat darea în folosință a Water Park-ul la 1 iunie: lipsa locurilor de parcare.
Locul unde ar trebui să fie amenajată parcarea complexului acvatic este în continuare plin de mormane de pământ, gunoaie și moloz. În plus și strada Coșuna, drumul principal de acces auto către Water Park, arată ca după bombardament și nu prea are șanse să fie gata în această vară.
Singura soluție pentru craioveni, dacă ar fi dorit să ajungă în prezent la un Water Park dat în folosință, ar fi fost să-și lase mașinile în fața Parcului Tineretului sau pe străzile limitrofe și să purceadă pe jos până la locul de distracție mult așteptat.

Scuza cu salvamarii pare cusută cu ață albă

Revenind la salvamarii lipsă care împiedică inaugurarea parcului acvatic, municipalitatea a anunțat abia pe 13 mai, pe site-ul oficial al primăriei, organizarea, la sediul central al instituției, a concursului pentru ocuparea, pe durată nedeterminată, a unor posturi contractuale de execuţie vacante din cadrul Direcţiei Baze Sportive şi Agrement Craiova, respectiv opt posturi de referent (salvamar) și un post de referent (profesor înot), la toate cerându-se studii medii, treapta profesională II. Concursul era programat în trei etape, prima fiind în perioada 30-31 mai (selecţia dosarelor). Urma proba scrisă, programată la 9 iunie, iar apoi proba de interviu, pentru cei admiși.
Așadar, nici scuza cu salvamarii nu pare plauzibilă, din simplul motiv că primăria are programat concursul pentru ocuparea celor opt posturi abia pe 9 iunie (proba scrisă). Așa că, și în ipoteza în care ar fi existat opt candidați admiși, aceștia nu și-ar fi putut începe activitatea mai devreme de 14 iunie (pentru că mai există un termen pentru contestații, iar apoi interviul), deci termenul de 1 iunie cădea oricum, din start.
Principalele atracții ale Water Park-ului ar fi cele două turnuri cu două, respectiv cinci tobogane, bazinul olimpic și bazinul cu valuri, care măsoară 1.250 metri pătrați, lazy riverul, bazinele cu elemente de joacă pentru copii și terenurile de sport (de fotbal pe plajă, de tenis cu piciorul și de volei pe plajă).
Dar oare craiovenii vor avea parte de ele în această vară? Rămâne de văzut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS