4 C
Craiova
marți, 12 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOltenii pleacă mâine în expediție în Munții Caucaz

Oltenii pleacă mâine în expediție în Munții Caucaz

Adrenalină, mașini puternice și un traseu off-road interesant reprezintă provocarea primilor români care se aventurează pe trasele dificile din Munții Caucaz cu mașini Ford Ranger. Un echipaj format din opt persoane, majoritatea de la Plusauto Craiova, va parcurge 5.500 de kilometri în 11 zile.

O echipă formată, în principal, din persoane din conducerea dealerului auto Plusauto Craiova, la care s-a adăugat un jurnalist specializat în off-road va pleca într-o expediție de 11 zile în Munții Caucaz. Echipajul format din opt persoane și-a propus să parcurgă circa 5.500 de kilometri, pe durata celor 11 zile, fiind prima expediție de acest gen din Oltenia, organizată cu mașini Ford Ranger, după cum au anunțat organizatorii.
Mircea Liviu Nistor este administratorul Plusauto și coordonatorul expediției.
Pregătirile pentru un astfel de eveniment au durat luni de zile. „Vineri plecăm, după o pregătire de cinci luni, într-o experiență în Munții Caucaz. Echipa Plusauto, din care facem parte, este dornică de aventură. Va fi o comuniune om-mașină, căci mașina face parte din viața noastră. Din echipaj fac parte opt persoane, specialiști în mecanică (…) și, foarte important, avem și un specialist în mediu, și un vorbitor de limbă rusă. Cel mai dificil în această expediție va fi traseul de 350 de kilometri, în Munții Caucaz, pe care ne-am propus să îi parcurgem în trei zile, poate patru. Acela este ca un fel de Transfăgărășan al nostru, dar nu pe două benzi, ci pe o singură bandă și este drum de pământ și cu traversare de vârfuri, de văi, de ape, adică e ceva mai dificil. Suntem primii din Oltenia care parcurgem un astfel de traseu și ca expediție organizată cred că suntem primii din România care facem acest traseu“, a spus Adrian Mărășescu, director de vânzări la Plusauto.
Unul dintre cei opt membri ai echipajului, întrebat de ce a ales să plece în această expediție, a spus: „În primul rând, m-au atras riscurile acestei expediții. Suntem o gașcă de off-road. Vrem să ne atingem limitele. Traseul de off-road va fi cel mai dificil, pentru că nu s-a urcat deloc pe acolo cu mașinile. S-a urcat doar pe jos. Noi sperăm să ajungem la cota 3.200 pe munte. De acolo vedem dacă putem să ajungem mai sus. Ei s-au pregătit cinci luni pentru expediție, dar eu mă pregătesc de șase – șapte luni și nici acum nu suntem pregătiți fizic, psihic și emoțional. Abia acum începem să conștientizăm ce riscuri pot apărea în expediția aceasta“, a declarat Răzvan Iancu, unul din craiovenii care pleacă în expediție.

Traseul expediției cuprinde patru țări

Echipajul oltenesc va trece prin patru țări: România, Bulgaria, Turcia și Georgia. Concret, traseul va cuprinde o parte din România, traversarea Bulgariei și a Turciei, o parte din Georgia.
Cei care s-au încumetat să participe la o astfel de expediție au spus că pe traseu vor încerca să promoveze și obiectivele importante din diverse țări prin care trec.
Plecarea se face din fața fabricii Ford din Craiova și de la Plusauto; Palatul Parlamentului din București; obiective din Varna (Bulgaria); strâmtoarea Bosfor și podul din Instanbul (Turcia); fabrica Ford Otosan din localitatea Kocaeli (Turcia); Sarpi, la granița turco-georgiană; Batumi – capitala Republicii Autonome Adjaria, în cadrul Georgiei; Mestia-Kutaisi (Georgia), unde echipajul își propune traversarea Munților Caucazul de Nord, zona de off-road.

Echipajul este compus din:

1. Mircea Liviu Nistor – coordonator expediție;
2. Adrian Mărășescu – planificare, promovare;
3. Constantin Furnică – inginer, pregătire mașini;
4. Cristian Ionescu – specialist mediu – translator limba rusă;
5. Răzvan Iancu – Ford Ranger specialist;
6. Marius Mihai – inginer – coordonator tehnic;
7. Claudiu Martin – inginer – coordonator tehnic;
8. Radu Gurămultă – jurnalist revista de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS