Sindicatul „Lignitul“ Oltenia, prin reprezentantul său legal, Constantin Crețan, a solicitat Ministerului Energiei o analiză la Complexul Energetic Oltenia, în ceea ce priveşte situaţia contractelor cu firmele de pază. Bugetul pentru această activitate a fost suplimentat recent cu 2,5 milioane de lei, iar ministerul este solicitat să sesizeze Curtea de Conturi şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice Craiova pentru a efectua verificări: „Directoratul Complexului Energetic Oltenia o dă din nou în penibil. După ce au făcut un contract pentru spălarea autoturismelor ce deservesc toată conducerea societății și în momentul în care disponibilizează 2.000 de angajaţi, au aprobat să mărească tarifele pentru firmele ce prestează serviciile de pază, majorare prin care bugetul pentru această activitate urmează sa crească cu peste 25 de miliarde.
Această majorare survine după ce, la începutul anului, Complexul Energetic Oltenia a mai acordat o majorare de tarife și au mai suplimentat bugetul pentru această activitate cu 15 miliarde. Atenționăm public Directoratul Complexului Energetic Oltenia să nu mărească tariful pentru firmele ce prestează activitatea de pază în momentul în care disponibilizează 2.000 de angajati, iar societatea este în pragul falimentului“, potrivit lui Constantin Creţan.
Cer verificări
Liderul de sindicat al Sindicatului Lignitul Oltenia susţine că banii pentru firmele de pază ar putea fi utilizaţi pentru a mai salva din locurile de muncă de la Complexul Energetic Oltenia. „Este evident faptul că aceste sume nu au ca destinație majorarea salariilor angajaților ce prestează serviciile de pază, ele având o destinație cel puțin dubioasă, motivat de faptul că, repetat, aceste firme de pază au fost falimentate și înființate altele noi cu aceiași patroni. Cu aceste sume de bani acordate în mod nejustificat societăţilor prestatoare de servicii de pază, Complexul Energetic Oltenia putea salva mai multe locuri de muncă și reduce semnificativ numărul disponibilizărilor. Facem apel la conducerea Ministerului Energiei să dispună o verificare a acestei situații, la instituțiile statului cu atribuții în acest sens, respectiv Curtea de Couturi și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova, să verifice această situație“, a mai spus Crețan.