Structura de conducere a Complexului Energetic Oltenia (CEO) a mai pierdut un şef, după ce Valeriu Ivan, membru în Consiliul de Supraveghere, a demisionat din funcție. Ministerul Energiei trebuie să numească un înlocuitor pentru Valeriu Ivan în Consiliul de Supraveghere al CEO. Compania are conducere dualistă, compusă din Directorat şi Consiliul de Supraveghere. Demisia lui Valeriu Ivan din structura de conducere a producătorului de energie electrică şi cărbune din Oltenia vine după ce Mircea Teodorescu a fost revocat din Directoratul CEO, de către Consiliul de Supraveghere. Teodorescu era considerat un apropiat al lui Valeriu Ivan. Se aşteaptă ca Ministerul Energiei să desemneze un înlocuitor pentru Ivan în Consiliul de Supraveghere. Valeriu Ivan mai era membru în Consiliul de Administraţie al OPCOM.
Klaus Leiders în locul lui Mircea Teodorescu
În ceea ce îl privește pe Mircea Teodorescu, acesta nu mai este de săptămâna trecută membru al Directoratului CEO, organul executiv al companiei. Teodorescu se află în perioada de preaviz şi urmează să părăsească la sfârşitul săptămânii viitoare firma deţinută de Ministerul Energiei. Locul lui Mircea Teodorescu în Directorat va fi luat de germanul Klaus Leiders, noul şef al Direcţiei Dezvoltare Strategie, selectat recent de o firmă de recrutare şi numit pe post de Ministerul Energiei. În conducerea companiei şi chiar în directorat mai sunt doi şefi care riscă să rămână fără funcţii, deşi au fost selectaţi de firme de recrutare. Este vorba de Larenţiu Ciurel, directorul financiar, trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de abuz în serviciu, respectiv Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere, trimis în judecată de DNA, în două dosare de abuz în serviciu.
CEO are probleme financiare
De mai bine de o jumătate de an, Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu probleme de management şi a ajuns la al treilea director general în mai puţin de o jumătate de an. În luna decembrie 2015, Laurenţiu Ciurel a fost revocat din funcţie şi înlocuit temporar cu Laurenţiu Ciobotărică. Şi Ciobotărică a rămas fără scaunul de manager interimar, din cauza problemelor penale, în locul acestuia fiind desemnat şef interimar la CEO Ionel Ilie, actualul director al Diviziei Energetice. În momentul de faţă, compania nu are un buget de venituri şi cheltuieli aprobat, după ce în ultimii doi ani a încheiat pe pierdere. Potrivit proiectului de buget actual, în 2016, Complexul Energetic Oltenia şi-a propus un profit de 600.000 de lei, o producţie de 14 TWh şi o producţie de 24 de milioane de tone de cărbune. În acelaşi timp, sunt planificate 2.000 de disponibilizări colective până a finalul acestui an.
Au obţinut autorizaţie pentru Craiova II
În ciuda problemelor legate de instabilitatea conducerii şi lipsa lichidităţilor, administraţia companiei a reuşit să obţină autorizaţie de mediu şi pentru sucursala Electrocentrale Craiova II: „Activitatea sucursalelor energetice din cadrul CE Oltenia se desfăşoară cu respectarea prevederilor legale privind protecţia mediului. În acest sens, în data de 7 iulie 2016, Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II, a obţinut autorizaţia integrată de mediu pentru activitatea „1.1 Arderea combustibililor în instalaţii cu o putere termică nominală egală sau mai mare de 50MW; 5.4 Depozitele de deşeuri, astfel cum sunt definite la lit. b) din anexa nr. 1 la HG nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare, care primesc peste zece tone de deşeuri pe zi sau cu o capacitate totală de peste 25.000 de tone, cu excepţia depozitelor pentru deşeuri inerte“, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.