-0.5 C
Craiova
luni, 6 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljRitmul lucrărilor la Centura de Sud, monitorizat video

Ritmul lucrărilor la Centura de Sud, monitorizat video

Constructorul reface sectoarele de drum neconforme ale Centurii de Sud, dar ar vrea ca o parte din costuri să fie suportate de CNADNR (Foto: Bogdan Grosu)
Constructorul, refăcând sectoarele de drum neconforme ale Centurii de Sud

În şedinţa de joi a Colegiului Prefectural Dolj, prefectul judeţului, Sorin Răducan, s-a interesat de stadiul lucrărilor la varianta de ocolire Craiova Sud, centura care face legătura între DN 6 Craiova – Caracal şi DN 65 Craiova – Piteşti. Lucrările la acest obiectiv au fost reluate în august, după mai bine de un an de pauză, din cauza unor fisuri apărute în corpul drumului pentru care beneficiarul, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a solicitat o expertiză tehnică. Reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale Craiova, prezent la şedinţă, a anunţat cu această ocazie că lucrările la Centura de Sud s-au reluat după primirea expertizei şi că termenul final de execuţie este 21 decembrie. Acesta a venit însă şi cu o noutate, aceea că pe şantier au fost instalate camere de luat vederi, pentru a se vedea, în timp real, stadiul lucrărilor. „După controlul de la minister, la Centura de Sud s-au montat camere de supraveghere, pentru a se verifica în orice moment ritmul lucrarilor“, a precizat inginerul-şef de la Drumuri Naţionale Craiova. La Centura de Sud a fost decopertat asfaltul de pe sectoarele de drum cu probleme, pentru a se reface din nou structura rutieră, obiectivul fiind finalizat în proporţie de 85%, potrivit unui răspuns oferit GdS de CNADNR, la începutul lunii septembrie.
Ideea cu camerele de vederi montate pe şantierele unde sunt întârzieri l-a făcut pe prefectul de Dolj să le ceară celor de la Drumuri Naţionale să supravegheze astfel şi alte lucrări, cum ar fi cele de pe DN 56 Craiova – Calafat, şi ele în mare întârziere. Reprezentantul DN Craiova a menţionat că se are în vedere acest lucru şi a anunţat că tronsonul de drum de la Craiova până la Galicea Mare (47 km), realizat de Delta ACM, se pregăteşte de recepţie, în timp ce tronsonul Galicea Mare – Calafat (37 km) este executat în proporţie de 55%, având o întârziere de doi ani, din cauza unor probleme financiare pe care firma de construcţii din Grecia, Mochlos SA, care a câştigat licitaţia, le-a avut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS