1.7 C
Craiova
vineri, 13 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a încheiat contracte de 19 milioane de lei cu Minprest

CEO a încheiat contracte de 19 milioane de lei cu Minprest

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a încheiat în acest an contracte în valoare de 19 milioane de lei cu principalul său prestator de servicii, SC Minprest Rovinari. Compania este principalul acţionar al Minprest, unde lucrează aproape 800 de persoane, majoritatea cetăţeni care au cedat terenuri Complexului Energetic Oltenia. „Pentru anul 2016, CE Oltenia a încheiat 27 de contracte de lucrări şi prestări servicii cu Minprest Serv SA. În cadrul planului de reorganizare, restructurare şi eficientizare al CE Oltenia au fost cuprinse o serie de măsuri pentru reducerea costurilor de producție, printre care și reevaluarea contractelor de prestări servicii în funcţie de necesităţile actuale ale companiei. Această măsură a fost aplicată inclusiv contractelor comerciale încheiate cu Minprest, respectiv s-a renunţat la unele servicii/lucrări fără a fi atribuite altor firme. Valoarea totală a contractelor încheiate cu Minprest, rămase în vigoare pentru acest an, ajunge la suma de circa 19 milioane de lei. Minprest Serv SA este o societate comercială de sine stătătoare, care trebuia să încheie contracte şi cu alţi beneficiari pentru a-şi asigura continuitatea activităţii şi să nu se limiteze doar la relaţiile contractuale cu CE Oltenia“, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Au cheltuit 250 de milioane de euro cu certificatele de CO2

Complexul Energetic Oltenia a mai anunţat că, pe lângă susţinerea financiară a prestatorului său de servicii, în ultimii ani a investit sume considerabile pentru atingerea parametrilor de mediu la termocentrale. Este vorba de eforturi financiare de peste un miliard de euro pentru retehnologizarea grupurilor energetice. „Electrocentralele aferente CE Oltenia au susţinut eforturi financiare de peste un miliard de euro pentru retehnologizarea grupurilor energetice, programe care au avut ca rezultat şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES). CE Oltenia deţine șase grupuri energetice modernizate (trei grupuri energetice la Rovinari, 2 grupuri energetice la Turceni şi un grup energetic la Işalniţa), iar alte trei grupuri se află în curs de reabilitare. Unul din efectele lucrărilor de retehnologizare realizate este reducerea consumului specific de combustibil cu peste 20%, ceea ce reprezintă reducerea consumului de cărbune şi, implicit, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până la 0,89 tone de CO2 emis pentru producerea unui MWh. CE Oltenia deţine Autorizaţie de Emisii de Gaze cu Efect de Seră cu valabilitate până în anul 2020. De asemenea, referitor la emisiile de gaze cu efect de seră, este de menţionat şi faptul că pentru achiziţionarea certificatelor de CO2, CE Oltenia a cheltuit, de la înfiinţare până în prezent (în decurs de patru ani), suma de 250 de milioane de euro“, potrivit CEO.

Un nou membru în Directoratul CEO
Este de precizat că de la finalul săptămânii trecute, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să completeze Directoratul cu un nou membru. Este vorba de Sorin Boza, fost coleg cu vicepremierul Costin Borc, la compania Lafarge. Boza fusese la un moment dat în cărţi pentru a prelua şefia CEO. În momentul de faţă, din Directorat fac parte: Ionel Ilie, preşedinte, Laurenţiu Ciobotărică, director financiar, Daniel Antonie, Directorul Diviziei Miniere, Ovidiu Bălăcescu şi Sorin Boza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS