Lucrările la noua variantă ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt în continuare blocate. Executarea silită nu este posibilă, în ciuda existenţei unei decizii judecătoreşti. Unul dintre expropriaţi, Ion Dodescu, a reluat ieri protestul pe care îl începuse miercuri. Bărbatul a cedat terenul pe care îl deţinea în zona Ana Ipătescu, însă nu este mulţumit de valoarea despăgubirilor şi susţine că nici nu a intrat în posesia banilor. Pe terenul protestatarului va trece viitoarea şosea ocolitoare. Cu toate acestea, bărbatul susține că nu renunță la protest până când banii pentru expropriere nu vor intra în conturile sale.
Cetăţeanul s-a aşezat miercuri în faţa excavatorului, iar constructorii au chemat poliţia. Protestatarul este acum cercetat de oamenii legii pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.
Banii vin după dezmembrarea terenului
Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a explicat că banii sunt consemnați deja în dreptul proprietarului, dar nu îi poate încasa până nu se va face dezmembrarea terenului. În decembrie, anul trecut, Ilie Dodescu a fost de acord cu demararea lucrărilor pe fostul său teren, însă s-a răzgândit și a cerut o nouă evaluare a proprietății. „Legea trebuie respectată. Nu e loc de discuţii aici. Domnul Dodescu a înţeles iniţial. Spune de pomii fructiferi că trebuie evaluaţi. Am spus că nu îi scoatem pomii până nu se va face evaluarea, dar trebuie să lucrăm pe restul terenului. Suntem de bună credinţă. El a mers din nou la teren. Poliţia îşi va face datoria“, a spus Ion Tudor.
Probleme cu alţi patru proprietari
De asemenea, alți patru proprietari de terenuri pe care urmează să treacă centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu sunt în litigiu cu CNADNR. Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, a dat exemplu cazul notarului Silvia Badea, care continuă să se judece cu CNADNR, acest lucru împiedicând continuarea lucrărilor la un pod peste pârâul Amaradia. „La instanţe suntem cu doamna Badea. Se degradează podul de la Amaradia pentru că sunt blocate lucrările. Avem patru cazuri în care am început demolările. Este foarte greu acolo unde este vorba de case pentru că nu putem să intervenim până când oamenii nu îşi găsesc alte locuri unde să se mute. Asta este situaţia. Aceste lucruri sunt de înţeles. La terenuri este altfel“, a mai spus Ion Tudor. Lucrările la noua şosea ocolitoare se ridică la peste 30 de milioane de euro şi sunt executate de firma Collini Lavori. Stadiul lucrărilor a ajuns la 35%, iar şoseaua ar trebui să fie gata până în toamnă. În prezent, mai sunt de demolat 16 case. Şoseaua va avea o lungime totală de aproape 21 de kilometri şi va fi prevăzută cu două parcări, în zona Ana Ipătescu.