Drumarii au continuat joi să intervină cu utilaje în zona montană Rânca. Aici, stratul de zăpadă are cea mai mare înălţime din întreg judeţul, respectiv peste o jumătate de metru. Drumarii au acţionat cu cinci utilaje şi au răspândit material antiderapant pe DN 67C Novaci – Rânca. În zona Godeanu, pe DN 67 D, s-a acţionat cu patru utilaje, iar stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri. Utilaje au fost mobilizate pe DN 7 A, la Obârşia Lotrului, şi în Defileul Jiului, unde, de asemenea, au apărut primii fulgi de zăpadă.
Potrivit şefului Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, în total s-a acţionat cu peste 15 utilaje de deszăpezire. „În zona Godeanu încă avem copaci căzuţi pe carosabil şi îi înlăturăm. Mai sunt şi crengi şi pietre dizlocate. Se lucrează la curăţarea carosabilului. Probabil că vor apărea probleme şi după ce nu va mai fi ninsoare şi se va topi zăpada. Rămânem în stare de alertă pentru că vremea rea se menţine şi vineri. Pare că s-a întors iarna“, a precizat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.
Drumarii au dat peste un cerb în zona Releului din Rânca
Drumarii gorjeni au avut parte de o surpriză în timp ce efectuau lucrări de deszăpezire în zona Releului de comunicaţii, de la Rânca. Un cerb a ieşit în calea lor, căutând probabil hrană. Animalul nu s-a speriat la vederea utilajelor de deszăpezire şi a înaintat către acestea. Drumarii chiar au reuşit să îl fotografieze: „Nu am mai văzut cerbi în zona respectivă. Probabil că a urcat mai sus sau a fost surprins de revenirea iernii. Nu era rănit şi nu părea să aibă probleme. Părea că e în căutare de hrană. Sunt peste 50 de centimetri de zăpadă. Şi animalele sunt prinse pe picior greşit de schimbarea bruscă a vremii şi a temperaturilor”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.