4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul din Segarcea are nevoie de spaţiu şi de mai mulţi specialişti

Spitalul din Segarcea are nevoie de spaţiu şi de mai mulţi specialişti

La mai bine de doi ani de când Policlinica Spitalului Orăşenesc Segarcea a fost distrusă de un incendiu, unitatea sanitară se confruntă în continuare cu o problemă majoră: lipsa spaţiului. După incendiul izbucnit pe 1 ianuarie 2015, unele dintre cabinetele medicale care funcţionau în Palatul Administrativ construit în timpul Regelui Carol I au fost mutate în spital, bulversând activitatea medicală. Situaţia s-ar putea schimba anul acesta, în cazul în care Compania Naţională de Investiţii va aloca banii necesari pentru refacerea policlinicii, precum şi pentru extinderea spitalului. Odată cu acest lucru, pot fi înfiinţate noi specializări, de care pacienţii au mare nevoie.

Spitalul Orăşenesc din Segarcea a avut de suferit după ce una dintre clădirile principale a fost distrusă de un incendiu izbucnit în după-amiaza de 1 ianuarie 2015. De atunci, toată activitatea a fost restrânsă din punct de vedere al spaţiului şi abia în acest an se pare că se vor aloca banii pentru refacerea policlinicii, dar şi pentru extinderea spitalului. E vorba de cinci milioane de euro, sumă care ar urma să fie alocată de Compania Naţională de Investiţii (CNI). „În 2015 a ars policlinica şi acest lucru ne-a dat peste cap activitatea întrucât am fost nevoiţi să mutăm în spital tot ceea ce era în policlinică, lucru care nu este bine, dar funcţionăm aşa. Cu ajutorul primăriei, am depus cerere la CNI şi, după ultimele informaţii, anul acesta s-ar putea să începem să facem palatul. Prin Consiliul Local al oraşului Segarcea ni s-a alocat atunci suma de un milion de euro. Studiul de fezabilitate s-a făcut, policlinica este pregătită, iar cu banii care vor veni de la Companie sperăm să demarăm lucrările anul acesta. E vorba de suma de cinci milioane de euro, în care intră şi renovarea spitalului, nu numai a policlinicii“, a spus dr. Heedari Hoshang, chirurg ortoped şi manager al Spitalului din Segarcea.

„Vrem să dublăm camera de primiri urgenţe, dar şi să înfiinţăm secţii noi“

Aproximativ 5.000 de pacienţi sunt internaţi anual în cele cinci Secţii ale Spitalului Orăşenesc din Segarcea. Cele mai solicitate sunt Secţia de Interne, cea de Pediatrie, dar şi Maternitatea. Aceasta din urmă a fost dotată cu aparatură medicală performantă, care a venit atât în sprijinul mămicilor, cât şi al copiilor. „Internele şi Pediatria sunt cele mai solicitate secţii. În Maternitate avem două incubatoare pentru nou-născuţi, pe care le-am achiziţionat în urmă cu doi ani şi care ne-au ajutat foarte mult pentru că nu am mai fost nevoiţi să trimitem copiii la Craiova. La Ginecologie sunt trei doctoriţe care fac şi intervenţii chirurgicale – cezariene, operaţii de fibrom, dar şi extrauterine. Avem însă mare nevoie de spaţiu şi, totodată, vrem să aducem mai mulţi specialişti pentru a putea trata pacienţii aici şi a nu mai fi nevoiţi să îi trimitem mai departe. Dacă ni se aprobă banii de către CNI, vrem să dublăm camera de primiri urgenţe, dar şi să înfiinţăm secţii noi în policlinică, precum Urologie şi Dermatologie. Anul acesta am reuşit să înfiinţăm un cabinet de Oftalmologie, precum şi unul de Neurologie. După ce vom renova toate clădirile, am de gând să înfiinţăm şi un cabinet de Neurologie în spital. Populaţia este îmbătrânită şi avem nevoie de un astfel de compartiment“, a mai spus dr. Heedari Hoshang.
În ciuda tuturor problemelor, conducerea spitalului a dorit ca actul medical să nu aibă de suferit şi a investit în dotări şi în aparatură. Astfel, sălile de operaţie sunt dotate cu lămpi scialitice şi mese electrice, achiziţionate în luna martie a acestui an, iar lista de investiţii este deschisă. „Un spital creşte calitatea actului medical prin investiţiile în aparatură. Am cumpărat un Doppler color, sălile de operaţie au fiecare aparate de anestezie, lămpi scialitice şi mese electrice şi suntem în licitaţie pentru a achiziţiona aparatură ultamodernă pentru cabinetul de oftalmologie“, a mai spus Heedari.
Alt câştig pentru pacienţi este şi aducerea a doi medici anestezişti la Spitalul Orăşenesc, astfel încât cazurile grave care ajung în Urgenţă nu mai trebuie trimise la Craiova, putând fi operate la Segarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS