Ieri a fost 8 mai, dată la care lucrările de la stadionul de fotbal ar fi trebuit să fie finalizate, după cum anunța Compania Națională de Investiții, principalul finanțator al proiectului. După cum vedeți din imagini, stadionul este departe de finalizare. Iată cum ar fi putut arăta inaugurarea arenei, conform unui scenariu fictiv, dacă acest ultim termen anunţat de CNI ar fi fost respectat. Materialul de mai jos este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.
Reflectoarele arenei construite în Bănie s-au aprins aseară pentru prima dată. După îndelungi aşteptări şi după ce l-au admirat în mii de fotografii făcute doar dinspre bulevardul Ştirbei Vodă, iubitorii fotbalului au putut păşi în tribunele stadionului din Bănie şi au asistat la o confruntare istorică între CS Universitatea Craiova şi nimeni alta decât Real Madrid. Supranumiţi „galacticii“, jucătorii Realului s-au simţit ca acasă pe gazonul „OZN“-ului de la Craiova.
Peste 30.000 de spectatori au luat cu asalt arena, iar autorităţile au decis să suplimenteze numărul mijloacelor de transport din oraş.
Aşa cum îi stă bine unui meci amical în care este inaugurată cu mare fast o arenă, scorul a fost egal şi cu multe goluri înscrise: 4-4. Antrenorul şi conducătorii echipei craiovene s-au declarat mulţumiţi de joc, dar şi de faptul că vor înceta să mai fie navetiştii fotbalului românesc şi nu vor mai disputa partidele de pe teren propriu la Severin sau la Piteşti. Focul de artificii de la finalul partidei a fost însoţit şi de o mare de trandafiri roşii, revărsaţi către tribune de pe acoperişul cochetei arene.
Au fost şi câteva inexactităţi la inaugurarea stadionului. De pildă, partida a început cu o jumătate de oră întârziere, deoarece autocarul echipei Real Madrid a rămas blocat în pasajul subteran. În plus, terenul de joc nu s-a prezentat în cele mai bune condiţii, deoarece pe iarbă a avut loc un concurs de modă înaintea meciului. Câştigătoarea paradei, originară din Craiova, dar cu domiciliul în Bucureşti, a lăsat urme adânci în teren cu cei mai ciudaţi pantofi care au fost purtaţi în 2017 în România.
Au fost acordate şi premii firmelor care au lucrat la ridicarea stadionului, pentru rapiditatea cu care s-a muncit, este vorba de trofeele „Melcul de Aur“ şi „Ţestoasa de argint“.
Invidioşi, constructorii care au lucrat timp de 18 ani la ridicarea Sălii Polivalente, aflaţi la tribuna oficială, au spus: „Dacă pe vremea noastră se acordau premii, le luam pe amândouă“.
Autorităţile au reuşit să îmbine utilul cu plăcutul cu ocazia inaugurării stadionului şi au invitat să asiste la meci şi echipa de polo a celor de la Real Madrid. Duşi în vizită la Water Park-ul Craiovei, şapte dintre poloişti s-au oferit să lucreze ca salvamari aici pentru ca parcul acvatic să poată fi, în sfârşit, inaugurat.
Delegaţia madrilenă a fost cazată peste noapte într-unul dintre sutele de blocuri din Craiova proaspăt anvelopate în urma unui proiect de succes cu fonduri europene, iar a doua zi dimineața au făcut o plimbare în Parcul „Romanescu“. O întâmplare nefericită a avut loc şi aici pentru că vedeta oaspeţilor, Cristiano Ronaldo, şi-a prins piciorul în spaţiul dintre două scânduri lipsă de pe podul suspendat şi s-a accidentat uşor. Portughezul şi-a revenit însă repede, după ce a făcut câteva alergări uşoare pe stadionul de atletism, construit la doi paşi de arena destinată fotbaliştilor.
Autorităţile locale s-au declarat mulţumite că, în sfârşit, stadionul a fost terminat şi nu vor mai fi nevoite să iasă în faţa craiovenilor înainte de alegerile de pe 11 iunie şi să anunţe un nou termen de finalizare.
Din păcate, toate cele descrise mai sus nu reprezintă realităţi, iar „OZN“-ul a zburat din visele frumoase ale craiovenilor, care ar fi dorit să-şi vadă echipa jucând în acest an în cupele europene la ea acasă. Ei vor fi nevoiţi să se îndrepte, cel mai probabil, către Cluj, pentru a-şi vedea favoriţii la lucru, oraş indicat chiar de CS Universitatea Craiova ca fiind o posibilă destinaţie pentru „alb-albaştri“.