Primăria Craiova întâmpină probleme cu unele licitații pe care le are în derulare, printre acestea aflându-se și cea pentru reabilitarea și consolidarea clădirii în care funcționează Colegiul Național „Carol I“ și Opera Română Craiova. Primarul Mihail Genoiu a anunțat ieri, în conferință de presă, că licitația pentru „Carol I“ a fost anulată pentru că „nu a fost respectată în totalitate procedura“. Mai exact, ar fi vorba de garanția de bună execuție pe care unul dintre ofertanți ar fi depus-o după data stabilită, situație care a dus la anularea licitației. Genoiu a precizat însă că procedura va fi reluată și că în scurt timp va începe depunerea ofertelor. „Acum se încarcă din nou documentația în SEAP pentru a începe o nouă procedură de licitație. Documentele au fost o dată verificate de ANAP, așa că nu se va mai trece prin această etapă și se va începe direct cu ofertele“, a spus edilul. Pentru „Reabilitare și consolidare corp central Colegiul Național «Carol I» și Opera Română Craiova – (Proiect Tehnic + execuție)“, primăria estimase o valoare de 27.284.744 de lei (fără TVA), pentru acest an fiind însă bugetați 1,5 milioane de lei. Anunțul de participare fusese urcat în SEAP pe 23 iunie, criteriul de atribuire era „cel mai bun raport calitate-preț, iar termenul-limită de primire a ofertelor a fost 10 august.
Și la stadionul de atletism, care ar trebui să se construiască în vecinătatea arenei de fotbal, au apărut probleme. „Aici s-a solicitat o consultanță din partea Federației Internaționale de Atletism, s-a prezentat un singur consultant, din Germania, care ne va oferi suport în ceea ce privește stabilirea condițiilor de a scoate la licitație numai proiectarea stadionului de atletism. Se pare că ideea de a scoate la licitație, la pachet, proiectarea și execuția a făcut ca mulți constructori să fie speriați de aceste obligații de a respecta normele federației internaționale. De aceea licităm acum doar proiectarea, pentru ca executanții să știe apoi ce au de făcut. Sperăm ca în scurt timp să avem pe SEAP caietul de sarcini cu proiectarea“, a explicat primarul Mihail Genoiu. Acesta a mai menționat că la licitația pentru acordul-cadru de modernizare a celor 87 de străzi din Craiova, în valoare de 76 de milioane de lei (fără TVA), s-a prelungit termenul de depunere a ofertelor până la data de 9 octombrie, „pentru că a apărut o contestație pe rol și trebuie ca termenul de răspuns să fie anterior termenului de depunere a ofertelor“.
Genoiu a mai spus că la licitația privind renovarea celor două clădiri ale Primăriei Craiova (sediul central și clădirea Palace) se așteaptă după certificatele de urbanism, cele vechi nemaifiind valabile din cauza mai multor modificări legislative. „După ce se va elabora Certificatul de Urbanism, prioritate va avea clădirea Palace”, a specificat edilul. În ceea ce privește cantonamentul din Lunca Jiului, pentru care s-a câștigat licitația de renovare, aici s-ar aștepta după proiect. „Imediat ce va fi predat proiectul, va începe execuția“, a spus Mihail Genoiu. Totodată, anul acesta vor mai fi modernizate trei străzi de la periferia orașului, Alecu Russo, Razelm și Maria Rosetti, pentru care se așteaptă autorizațiile de construire.
S-a anulat licitația pentru reabilitarea și consolidarea Colegiului „Carol I“
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei