Aeroportul Internațional Craiova dispune, de joi, de o stație modernă de kerosen, cu o capacitate fixă de 250 de tone. Investiția este una privată, se ridică la peste 1,5 milioane de euro, are avizul Autorității Aeronautice Civile și este destinată exclusiv aeroportului, mai exact aeronavelor care aterizează în Bănie. „Această investiție deservește doar Aeroportul Craiova și are capacitatea de a alimenta peste 600 de tone de kerosen pe săptămână. Noi ne aflăm în prezent, ca necesitate, la circa 200 de tone pe săptămână, dar sperăm să mai creștem. Apreciez faptul că Autoritatea Aeronautică Civilă s-a exprimat vizavi de această stație ca fiind cea mai modernă din România. Sperăm ca în următorii ani să acoperim capacitatea de alimentare pe care o are această stație“, a afirmat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Internațional Craiova. „Datorită posibilității de alimentare, traficul pe Aeroportul din Craiova a crescut, și nu doar traficul de aeronave, ci și de pasageri. Vă pot spune că miercuri am depășit cifra de 335.000 de pasageri de la începutul anului și probabil că până la sfârșitul anului ne vom duce spre 425.000 de pasageri care trec prin Aeroportul din Craiova“, a adăugat Mircea Dumitru.
Stația de kerosen destinată aeroportului se află în incinta High-Tech Industry Park și a fost construită numai cu firme locale, după cum a ținut să menționeze reprezentantul societății care deține acest depozit, Cosmin Crețan. „Stația are o capacitate fixă de 250 de tone și deține o flotă de cinci autotransportoare de la rafinărie către depozit. Totodată, mai avem și trei autoalimentatoare noi și moderne, cu care facem deservirea către Aeroportul Craiova, și care sunt prevăzute cu sisteme de filtrare, pompare, dirijare și încărcare la cele mai înalte standarde“, a mai precizat acesta.
High-Tech Park Craiova se extinde
Joi, era agitație mare și la High-Tech Industry Park, unde se lucrează pe mai multe fronturi la infrastructură și utilități. Al doilea Parc Industrial al Craiovei are o suprafața utilă de 17 hectare, din acestea opt fiind deja ocupate, în baza unor contracte de închiriere sau superficie. Investitorii nu s-au mutat încă aici, pentru că mai este nevoie de pregătirea terenului și de utilități. La acest lucru se lucrează de ceva timp. „Am început cu realizarea rețelelor de utilități interne, adică drum, canalizare, apă, energie electrică, gaze, fibră optică, după care vom demara licitația și pentru utilitățile externe. Anul acesta am investit 2,2 milioane de lei în rețeaua internă, la anul vor fi cinci milioane de lei pentru utilitățile externe. În acest moment, avem încheiate 12 contracte de închiriere sau superficie cu firme din domeniul confecții, marochinărie, becuri ecologice, tipografie, reciclarea deșeurilor sanitare, producție de ambalaje din aluminiu sau hârtie și prestări servicii“, a spus Dan Dașoveanu, directorul executiv al SC High-Tech Industry Park, societate deținută de Consiliul Județean (CJ) Dolj.
Mai nou, High-Tech Park Craiova se va și extinde, după ce a primit de la CJ Dolj altă suprafață de teren în zonă, de 5,7 hectare. „Am primit joi, prin hotărâre de consiliu județean, o suprafață de 5,7 hectare pentru extinderea parcului și avem speranța că în maximum șase luni o să obținem și pentru aceasta titlul de parc industrial, pentru a o putea oferi spre închiriere posibililor rezidenți“, a mai spus Dan Dașoveanu.