Polițiștii Secţiei 2 Craiova au fost sesizați, în ziua de 31.10.2015, de către un tânăr de 31 de ani, din comuna Dobrotești, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au spart geamul portierei dreapta față de la autoturismul său, parcat pe bulevardul Nicolae Romanescu, iar din interior i-au sustras un telefon mobil în valoare de aproximativ 1600 de lei
În cursul zilei de ieri, în urma activităților specifice desfășurate, polițiștii Secției 2 Craiova au identificat autorul stabilind că se numește M.M., de 11 ani, din Craiova, iar în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia oamenii legii au ridicat mai multe mijloace materiale de probă care îl incriminau pe minor, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 50%.
Totodată, prin extinderea cercetărilor, anchetatorii au stabilit faptul că în perioada noiembrie-decembrie 2015, minorul a mai comis alte patru furturi din autoturisme, din care a sustras genţi de damă, bani și telefoane mobile, lăsate la vedere.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
Pentru a preveni furturile din autoturisme poliţiştii recomandă:
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.
– În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
– Pe perioada deplasării cu autoturismul acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii). Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.
– Pe toate roţile autoturismului fixaţi dispozitive antifurt. Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi.
– Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
– Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate . Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.