19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenții craioveni au câștigat Finala zonală Europa de Sud-Est a competiției "NXP CUP - Inteligent Car Racing"

Studenții craioveni au câștigat Finala zonală Europa de Sud-Est a competiției „NXP CUP – Inteligent Car Racing”

Universitatea din Craiova a găzduit miercuri, 16 martie, Finala zonală Europa de Sud-Est a competiției „NXP CUP – Inteligent Car Racing” (fosta Freescale Cup Intelligent Car Racing).
La finala zonală au participat 11 echipe studențești: cinci de la Universitatea din Craiova, două de la Universitatea „Politehnica” București, una de la „Academia Tehnică Militară” din București, două de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași şi una de la Universitatea din Odessa, Ucraina. În acest an, Universitatea din Craiova a ocupat primele două locuri dintre cele trei care vor participa la Finala Europeană a acestei competiții de tradiție în domeniul sistemelor încorporate.
Câștigătoarea concursului a fost echipa de studenți formată din Anghel Marius (TIIS, anul 2), Diaconu Ionuț (CR, anul 3) şi Doroiman Adelin (CR, anul 3). Echipa situată pe locul al doilea a fost alcatuită din Nichitelea Teodor Constantin (AIA, anul 4), Păstae Laurențiu (AIA, anul 4) și Unguritu Gianina Maria (AIA, anul 4). Pe locul al treilea s-a situat echipa de studenți a Universității din Odessa, Ucraina.
Finala Europeană va avea loc pe data de 9 mai 2016, în Munchen, Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS