6.2 C
Craiova
marți, 19 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUltimele tehnologii de detecţie în avalanşă, prezentate la Conferinţa Naţională Salvamont din Rânca

Ultimele tehnologii de detecţie în avalanşă, prezentate la Conferinţa Naţională Salvamont din Rânca


Conferinţa Naţională Salvamont Rânca a fost găzduită de staţiunea montană Rânca, din judeţul Gorj. Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani în colaborare cu Consiliul Judeţean Gorj şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj au organizat lucrările conferinţei naţionale care s-a încheiat ieri la Rânca. Peste 80 de salvamontişti din întreaga ţară au participat la lucrările practice şi la expunderile privind nole metode şi echipamente de intervenţie şi salvare montană. Un moment central în cadrul expunerilor l-a avut prezentarea noilor tehnologii de detecţie în avalanşă introduse la nivel mondial. Acestea pot fi preluate şi de către salvamontiştii român pentru a salva vieţi în cadrul unor intervenţii dificile în zonele montane ale ţării. De foarte multe ori lipsa unor echipamente adecvate a condus la pierdere de vieţi omeneşti.

Au adus informaţii noi de la Congresul internaţional din Andora

Noutăţile tehnologice prezentate la Conferinţa Naţională Salvamont din Rânca au fost oferite de către Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, şi echipa sa care a participat recent la Congresul Internaţional al Salvatorilor Montani care a avut loc în Andora. „Pe toată durata evenimentului, atât în exerciţiile practice, cât şi în activitatea teoretică s-a urmărit şi realizarea planului de lucru pentru perioada următoare, perioadă în care, salvamontiştii români vor trebui să realizeze un studiu privind influenţa schimbărilor climaterice asupra salvării montane, tema propusă şi aprobată în acest an la Congresul Comisiei Internaţionale de Salvare Alpina CISA –IKAR, desfăşurat recent în Andorra, şi pe care salvatorii români o vor prezenta la ediţia de anul viitor a acestui congres în Chamonix-Franţa. De asemenea, pe întreaga durată a desfăşurării lucrărilor Conferinţei, importatori şi producători de materiale specifice de salvare şi-au prezentat produsele de ultimă generaţie din domeniul salvarii montane.”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România. Tot în cadrul lucrărilor Conferinţei a fost realizat un exerciţiu pe timp de noapte pe Cheile Galbenului din Baia de Fier. S-a urmărit coordonarea intervenţiilor, realizarea comunicaţiilor, gestionarrea resurselor şi supravegherea zonelor de intervenţie cu ajutorul dronelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS