35.7 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiJandarmii mehedinţeni participă la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional

Jandarmii mehedinţeni participă la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional

În Garnizoana Drobeta Turnu Severin sunt programate, în perioada 25-26 iunie, o serie de activităţi dedicate Zilei Drapelului Naţional, unul dintre cele mai importante  simboluri naţionale ale poporului român.
Astfel, astăzi, de la ora 18:00, drapelul naţional va fi coborât de pe catarg şi preluat de către garda drapelului formată din jandarmi, care îl va duce în Catedrala Ortodoxă pentru oficierea slujbei de sfinţire, după care va fi depus în incinta instituţiei Prefectului.
Activităţile vor continua vineri, 26 iunie, începând cu ora 10.00, în Piaţa Drapelului din zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin, unde va avea loc ceremonia militară de înălţare a drapelului României. Cu acest prilej vor fi rostite alocuţiuni referitoare la semnificaţia acestei zile şi se va primi drapelul României ce urmează să fie înălţat. După  binecuvîntarea religioasă, drapelul va fi înălţat pe catarg, moment în care se va intona Imnului de stat al României.
Defilarea gărzii de onoare constituită din structuri ale Jandarmeriei Mehedinți, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” și Direcția de Poliție Locală Drobeta Turnu Severin va încheia programul manifestărilor dedicate zilei de 26 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS