35.7 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Amenzi de peste 570.000 de lei în cadrul acţiunii Blocada

Mehedinţi: Amenzi de peste 570.000 de lei în cadrul acţiunii Blocada

Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei. În perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.
Astfel, la nivelul judeţului Mehedinţi, în perioada 25 iulie – 06 august, au participat în medie, zilnic, 115 poliţişti, dintre care 65 de la ordine publică, 24 de la rutieră, 11 de la investigaţii criminale, 4 de la transporturi, 8 de specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În urma a peste 160 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 47 de infracţiuni, dintre care 8 de natură judiciară, 27 la regimul circulaţiei rutiere, 6 la regimul armelor şi muniţiilor şi 6 alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 35 au fost constatate în flagrant delict.
Au fost instituite 36 de filtre rutiere, au fost identificate 2 autovehicule care fusesră sustrase şi au fost confiscate 7 de arme, toate neletale. De asemenea, au fost aplicate 2.758 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 573.019 de lei, dintre care 568 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 91 pentru nereguli privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi două pentr transportul ilegal în regim de taxi şi în regim de închiriere. În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1948 de contravenţii, dintre care 3 pentru consum de alcool, 350 pentru viteză neregulamentară şi 9 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea. Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de 15.968 de lei , au reţinut 55 permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool şi 11 pentru viteză și au retras 49 certificate de înmatriculare.

Unul dintre cei prinşi în ilegalitate a fost un bărbat din oraşul Vînju Mare, în timp ce transporta cu un autovehicul cantitatea de 20.000 țigarete, nemarcate, în valoare de 10.000 lei. În cauză s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a produselor accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător şi se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS