3.4 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPeste 1800 de abateri contravenţionale pe sectorul DN6-E70, Drobeta Turnu Severin - Argineşti

Peste 1800 de abateri contravenţionale pe sectorul DN6-E70, Drobeta Turnu Severin – Argineşti

Traficul rutier pe sectorul de drum cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Argineşti este monitorizat de poliţiştii rutieri, începând cu data de 12 octombrie, ca urmare a numărului mare de conducători auto care încalcă legislaţia rutieră privind depăşirea şi viteza excesivă.

În perioada 12 octombrie – 2 noiembrie, 12 echipaje dotate cu aparatură video de monitorizare traficului rutier supraveghează, zilnic, sectorul de drum DN6/E70, cuprins între Drobeta Turnu Severin şi Argineşti.
Poliţiştii acţionează pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie ce se pot produce pe fondul efectuării unor manevre de depăşire neregulamentare, a excesului de viteză şi alte cauze ce pot pune în pericol atât viaţa pasagerilor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

În perioada amintită, echipajele de poliţie au aplicat 1805 sancţiuni contravenţionale în valoare de 367.780 de lei, 595 dintre abateri fiind constatate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 264 pentru lipsa utilizării centurii de siguranţă, 86 pentru lipsa documentelor, 83 sancţiuni au fost aplicate pietonilor iar 29 sancţiuni pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire. Poliţiştii au reţinut 76 permise de conducere şi au retras 36 certificate de înmatriculare.
În judeţul Mehedinţi, în primele 10 luni ale anului 2015, poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 716 sancţiuni contravenţionale pentru depăşiri neregulamentare.
În perioada ianuarie – octombrie 2015, poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 11.263 sancţiuni contravenţionale cu privire la respectarea limitei de viteză.

Sfaturi pentru conducătorii auto:
– Adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă;
– Reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii;
– Măriţi distanţa între autovehiculele în mers;
– Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi în deosebi a depăşirilor neregulamentare;
– Adoptaţi un comportament preventiv în trafic!

Depăşirea:

Legislaţia rutieră prevede ca pe drumurile publice pe care sunt aplicate marcaje, şoferul nu are voie sa treacă peste linia continuă, simplă sau dublă şi nici peste marcajul pentru spaţii interzise.
Marcajul discontinuu are caracter orientativ, putându-se trece peste el numai atunci când şoferul schimbă banda de circulaţie, direcţia de mers ori când s-a angajat în depăşire. Aceste manevre se vor executa numai după ce şoferul semnalizează şi se asigură că nu periclitează siguranţa celorlalţi participanţi la trafic care îl urmează sau îl preced.
Legislația rutieră precizează că aceleaşi obligaţii revin şoferului şi atunci când pe drumul public nu sunt aplicate marcaje. Potrivit O.U.G. 195/2002, depăşirea este interzisă în intersecţii cu circulaţia nedirijată, în apropierea vârfurilor de pantă, când vizibilitatea este redusă sub 50 m, în curbe unde vizibilitatea este redusă sub 50 m sau pe poduri. Excepţie fac vehiculele cu tracţiune animală, motocicletele fără ataş şi bicicletele, care pot fi depăşite pe podurile metalice, de beton sau din zidărie de piatră, având o lungime de peste 20 m şi o lăţime de cel puţin şapte metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS