16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Jandarm de meserie, antrenor din pasiune pentru sport

Mehedinţi: Jandarm de meserie, antrenor din pasiune pentru sport


Plutonierul major Munteanu Cosmin este jandarm de meserie,  dar pasiunea pentru sport l-a convins să împartă tainele fotbalului cu zeci de tineri pe care îi antrenează.  A investit în ei  încredere, timp și  speranțe pentru dezvoltarea sportului mehedințean.

Pasiunea pentru fotbal  a început la vârsta de 7 ani când a început sa joace la diverse cluburi sportive  din Drobeta Turnu Severin,  continuând să  evolueze ca jucător la echipele din cadrul Ligii a III-a la fotbal.

Tatăl sau  cadru militar în rezervă,  este cel care i-a insuflat respectul și onoarea de a purta uniforma militară. Îndrumat de părinte a  profitat de șansa de a participa la un examen organizat în anul 2006 pentru a deveni subofițer  la Jandarmeria Mehedinți. Acum face parte din marea familie  a ,,oamenilor de arme” și își desfășoară  activitatea în cadrul unui detașament de pază și protecție instituțională. În anul 2010 a absolvit Facultatea  de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii din Craiova și  a continuat  cursurile pentru obținerea unui master la disciplina Fotbal.  În timpul liber, practică fotbalul evoluând din postul de portar la clubul AS Recolta Dănceu,  echipă ce activează în  Campionatului de Fotbal din cadrul Ligii a IV-a.

Pasiunea  pentru sport l-a convins să împartă  tainele fotbalului cu zeci de tineri pe care îi antrenează la Clubul Sportiv Luceafărul din Drobeta Turnu Severin. A participat de-a lungul timpului la numeroase turnee naționale și internaționale  mărturie fiind  nenumăratele medalii şi trofee câştigate împreună cu acești minunați copii. Consideră că  rezultatele sale  se datorează în mare măsură comenzii de unitate și colegilor care îi sunt alături și se bucură pentru orice reușită în terenul de fotbal.

Însă viața i-a arătat că trebuie să fie alături de oameni nu numai ca militar,  prin prisma atribuțiilor de serviciu ci și atunci când cei de lângă noi sunt într-un moment de cumpănă. Alături de colegi, iubitori ai sportului și oameni cu suflet mare s-a  implicat în organizarea unor acțiuni menite să strângă fonduri pentru susţinerea unor cazuri sociale sau persoanelor cu grave probleme de sănătate. Cel mai recent este  un proiect umanitar organizat în luna noiembrie pentru susținerea unui spectacol caritabil axat pe fotbal,  pentru ajutorarea unui băiat de 13 ani diagnosticat cu o boala gravă. Urmează în luna decembrie încă un meci caritabil pentru a susţine moral şi financiar o tânără de 23 ani  din orașul Orșova, diagnosticată cu o boală incurabilă.

Câteva din rezultatele obținute din postura de antrenor:
În străinătate(2014 – medalia de bronz la turneul de la Frankfurt(Germania); 2015- medalii de argint și  bronz la turneul de la Hazebrouk (Franța)
În țară (2013- medalie de aur la turneul de la Slatina; 2013-medalie de argint turneul de la Arad; 2014- medalie de aur la turneul de la Orșova; medalie de argint si bronz la turneul de la Craiova; 2015- medalii de aur și bronz la turneul de la Timișoara; medalia de argint la turneul internațional organizat în Drobeta Turnu Severin).
Plutonier major Munteanu Cosmin, s-a născut în data de 02.04.1978, în Drobeta Turnu Severin, este căsătorit și are un copil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS