Zeci de proprietari de ambarcațiuni de agrement și pescuit din zona Corabia au solicitat andocarea acestora în portul turistic din Corabia, obiectiv realizat în ultimii trei ani cu finanțare nerambursabilă europeană, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean.
Aceasta a precizat că portul turistic din Corabia pot acosta și nave de croazieră, în acest scop fiind păstrate libere două locuri. Portul a fost finalizat la sfârșitul anului 2016 și din această primăvară proprietarii de ambarcațiuni pot folosi portul pentru andocare în schimbul unor taxe care pornesc de la 6 la lei pe zi pentru ambarcațiunile mici și ajung la 30 de lei pe zi pentru cele cu o lungime de peste 11 metri.
„Proiectul portului turistic Corabia a fost finalizat la sfârșitul anului 2016, iar în prezent sunt 35 de cereri de andocare depuse de cetățenii care vor să-și lase bărcile de agrement și de pescuit în interiorul portului. Primăria Corabia va face o comisie și va repartiza fiecărui solicitant un loc de andocare, în urma semnării unui contract. Tarifele de andocare au fost deja aprobate de Consiliul Local Corabia. Se vor păstra și două locuri pentru vase de croazieră care doresc să vină în port”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Dan Oltean.
Portul turistic și de agrement Corabia a fost amenajat printr-un proiect care a beneficiat și de finanțare nerambursabilă din fonduri europene în valoare de peste 7 milioane lei, valoarea totală a investiției ridicându-se la aproximativ 15 milioane lei. Portul se întinde pe o suprafață de 8.700 de metri pătrați, iar investiția s-a concretizat în execuția unor lucrări hidrotehnice pentru a permite accesul navelor de croazieră și de pasageri, construirea unor dane de acostare, platforme, racordare la rețea de utilități.