Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) OLT a anunțat că, în perioada 21 august – 19 octombrie, vor fi publicate, la sediul Primăriei Comunei Vișina, documentele tehnice ale cadastrului care constituie temeiul înregistrării gratuite a imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară.
Proprietarii și posesorii caselor și terenurilor din comuna Vișina trebuie să verifice cu atenție informațiile referitoare la imobilele pe care le dețin, având posibilitatea și să semnaleze eventualele erori, în termenul legal. Astfel, cererile de rectificare a documentelor tehnice ale cadastrului pot fi formulate în termen de 60 de zile de la data afișării și trebuie să fie însoțite de documente doveditoare.
În urma recepției documentelor tehnice, în comuna Vișina a rezultat un număr de 6.141 imobile.
Lucrările de înregistrare sistematică la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT) au început în comuna Vișina ca urmare a primei licitații organizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF). În aceeași perioadă, au început lucrările de cadastru general, gratuit pentru cetățeni, și în localitățile Vișina Nouă, Vădastra, Brastavățu, Oboga și Milcov.
Lucrările de înregistrare sistematică desfășurate în cadrul acestor unități administrativ-teritoriale, se diferențiază de lucrările finanțate conform prevederilor OUG nr.35/2016 de modificare și completare a Legii cadastrului și publicității imobiliare nr.7/1996 republicată, prin faptul că lucrările se desfășoară la nivelul întregii unități administrativ-teritoriale și nu pe sectoare cadastrale din extravilan.
OCPI OLT face un apel către toți proprietarii și posesorii de imobile din U.A.T. Vișina, să participe la verificarea documentelor tehnice publicate la sediul primăriei.
Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.