19.8 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Tocăniță italiană de porc cu ierburi aromatice

Reţeta de weekend – Tocăniță italiană de porc cu ierburi aromatice

Ingrediente:
750 g spată de porc, tăiată bucăți mari, 400 g năut din conservă, scurs și clătit, 400 g roșii din conservă, 2 linguri ulei măsline, 1 ceapă tocată mărunt, 1 morcov tocat mărunt, 1 tulpină țelină tocată mărunt, 4 căței de usturoi tocați mărunt, 250 g pastă de tomate, 120 ml supă de legume, 2-3 linguri mentă uscată, 1 lingură cimbru uscat, 1 lingură oregano uscat, un praf zahăr tos, sare, piper măcinat, frunze de pătrunjel tocate, mămăligă pentru servit.

Mod de preparare:
Puneți carnea, năutul și roșiile în oala slow cooker. Încingeți uleiul într-o tigaie mare la foc iute și adăugați ceapa, morcovul și țelina. Reduceți focul la mediu și căliți legumele, amestecând continuu timp de 1-3 minute, până când se înmoaie ceapa. Adăugați pasta de tomate, supa, ierburile uscate și zahărul. Asezonați cu sare și piper și dați în clocot.
Fierbeți timp de 3 minute, amestecând continuu până când lichidul scade cam o treime, apoi turnați amestecul în oală. Dacă mai este nevoie, mai adăugați lichid, cât să acopere năutul. Acoperiți oala cu capac și fierbeți 8 ore pe modul LOW, până când carnea este fragedă. Adăugați sare și piper după gust. Presărați pătrunjel tocat și serviți alături de mămăligă.

Menţiuni:
Tocănița de porc trebuie fiartă timp de 8 ore și aromată cu ierburi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS