24 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024

Cum mută Napoli?

Universitatea Craiova a pierdut startul returului, dar poate reveni în meciurile care urmează. A demonstrat în tur, cu acelaşi lot, că are forţă să se lupte cu granzii campionatului, totul depinzând de motivaţie, de forma de moment a jucătorilor şi de mutările pe care Napoli intenţionează să le facă.

După remiza cu Gloria, italianul a lăsat să se înţelagă că Şoavă, unul dintre cei mai slabi juveţi cu bistriţenii, va rămâne pe banca de rezerve, urmând ca locul său să fie luat de Dilevski. De asemenea, Dina va rămâne mai mult ca sigur pe dinafară, deoarece prezenţa sa în teren nu se justifică. În schimb, în primul unsprezece va reveni Mitchell, care şi-a ispăşit etapa de suspendare.

Dacă ar fi să citim printre rânduri declaraţiile date de patronul Adrian Mititelu, este de aşteptat să-l revedem printre titulari şi pe internaţionalul Valerică Găman, care, deşi a avut
unele mici ezitări, nu a evoluat rău în meciul cu Gloria. El are însă nevoie de câteva jocuri tari pentru a se căli, nu de amicale cu amatori sau jocuri-şcoală. În aceste condiţii, pe linia de fund i-am putea regăsi pe Dănănae, V. Găman, Mitchell şi Rose, caz în care Dorel Stoica ar urca la mijloc, acolo unde va putea prelua rolul de liant între apărare şi atac. El este unul dintre cei mai în formă fotbalişti ai Ştiinţei în acest moment, este un jucător cerebral, capabil să-şi mobilizeze coechipierii, să stopeze atacurile adversarului, dar şi cu apariţii în ofensivă, unde îşi poate valorifica lovi-tura de cap, precum şi şutul puternic. De lângă Stoica şi Dilevski nu va putea lipsi Andrei Prepeliţă, ex-piteşteanul câştigându-şi rolul de titular incontestabil în echipa lui Napoli.

De aici încolo vor interveni inspiraţia şi logica an-trenorului Napoli. Rămâne de văzut dacă Gîngioveanu va fi lăsat în flancul dreapt, deşi a demonstrat că se poate exprima mult mai bine în partea stângă. În cazul în care el va reveni în flancul strâng, Nicolo Napoli are varianta să joace în sistem 4-4-1-1, cu Florin Costea vârf împins, aşa cum recomanda patronul Adrian Mititelu în pauza de iarnă, urmând ca Wobay să joace mai retras, primind o libertate de mişcare mai mare. Julius este unul dintre puţinii jucători ai Ştiinţei care prin tehnică şi viteză de execuţie pot penetra frontal apărarea constănţeană. În plus, viziunea sa asupra jocului îi permite leonezului să intre uşor în combinaţie cu coechipierii.

Revenind la Florin Costea, meciul cu Gloria a demonstrat că folosirea lui ca mijlocaş stânga nu poate ajuta echipa, de multe ori „Briliantul“ fiind izolat de fundaşii adverşi care i-au „citit“ schimbarea de direcţie la care apelează de cele mai multe ori pentru a se descotorosi de marcaj. Într-un sistem 4-3-3, Nicolo Napoli va putea alcătui o linie de mijloc cu Prepeliţă, D. Stoica, Dilevski, urmând ca în ofensivă să fie trimişi Wobay, Fl. Costea şi Gîngioveanu. Indiferent de mutările italianului, suporterii aşteaptă o schimbare în bine în jocul Craiovei, care cu încă trei puncte pierdute în Liga I începe să spună adio calificării în cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS