19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024

Piţi!

La ora la care aştern pe hârtie acest editorial n-am noutăţi în privinţa posibilităţii ca Victor Piţurcă să preia Universitatea, un subiect la zi în Bănie. Telenovela aceasta, dacă am înţeles bine, ar fi putut să se fi terminat aseară sau să se prelungească. Am fost plecat din România, nu cunosc problemele şi frământările de la club în acest început de sezon, am văzut la TV doar ultimele două meciuri ale alb-albaştrilor. Am citit destule critici la adresa startului echipei în noua ediţie de campionat, al tânărului ei antrenor, Mogoşanu… Ştiinţa n-a reuşit decât o victorie în aceste patru etape, dar, dacă deja începem să acuzăm în stânga şi în dreapta, nu câştigăm mai nimic. Înţeleg din comentarii avizate şi din cele ale suporterilor că jucătorii Craiovei folosiţi în acest început de campionat n-au strălucit, că au fost chiar penibili la Mediaş… Vă amintiţi, în campionatul trecut, de meciul Mediaş – Timişoara 5-1? Era etapa a III-a şi Gaz Metan reuşea să zdrobească echipa din Banat. Finalul? Mediaşul a retrogradat, iar Timişoara a fost la un pas de a cuceri titlul 2008/2009! Ce vreau să spun? Campionatul este lung, timp de revenire este suficient. Cu alte cuvinte, nu trebuie să facem un capăt de ţară din acest început mai slab de campionat, nu este compromis nimic. Echipa trebuie susţinută prin încurajări, jucătorii acum au nevoie de cel de-al „12-lea“ titular, suporterii.
Fără să-l supăr pe Mogoşanu sau pe ceilalţi din staff-ul tehnic al Ştiinţei, dar cred că revenirea lui Victor Piţurcă la Craiova ar fi cea mai bună soluţie pentru Craiova de astăzi. Piţi însă trebuie lăsat să-şi facă treaba aşa cum ştie el. Nu i se poate cere, de exemplu, titlul din primul sezon. Piţurcă a mai fost la Craiova, ştiu bine cum lucrează cu băieţii, ştiu ce relaţii a avut cu conducerea. Nu mă interesează ceea ce se spune despre Piţurcă, dar, ca unul care l-am cunoscut bine, afirm cu toată convingerea că renaşterea Craiovei poate fi făcută prin acceptarea tuturor condiţiilor puse de fostul selecţioner.
Finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, este pe punctul de a face o mişcare cu adevărat inteligentă, cu bătaie lungă. De altfel, Mititelu nu duce lipsă de idei. El l-a contactat şi pe Răzvan Lucescu când acesta nu avea nici un nume în antrenorat, doar ce îşi încheiase cariera de fotbalist şi aproape că l-a convins să vină la Craiova. S-a întâmplat însă ca Răzvan să se răzgândească, dar Mititelu a pariat pe el, a văzut în Răzvan Lucescu un om în stare de a face carieră. Şi nu s-a înşelat.
Finanţatorul Craiovei ştie atmosfera care a fost la Universitatea în perioada mandatului lui Victor Piţurcă, a aflat destule de perioada aceea fastă. Pe vremea când Piţurcă a fost la Ştiinţa, era o atmosferă deosebită, Craiova trăgea la titlu, era profesionalism, ce mai. Gică Craioveanu, Silvian Cristescu şi ceilalţi jucători aflaţi în lotul din sezonul 1994/1995 ştiu asta şi pot, vorba aceea, depune mărturie.
Cu alte cuvinte, Piţi este omul potrivit pentru momentul actual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII