17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOraşul pistolarilor

Oraşul pistolarilor

Mai mulţi patrioţi din Idaho doresc să creeze un centru fortificat, unde utilizarea armelor să nu cunoască nici un fel de restricţie, relatează lettera43.it.

Pistolarii din Statele Unite au acum posibilitatea să se refugieze în propriul lor orăşel. Câţiva patrioţi din Idaho doresc să creeze un centru fortificat, unde utilizarea armelor să nu cunoască nici un fel de restricţie. Numele a fost deja ales, The Citadel, la fel şi locul unde ar trebui să se afle acesta: un teren de aproximativ 3.000 de hectare, ascuns între munţii din Idaho. Potrivit iniţiatorilor acestui proiect, fortăreaţa urmează să găzduiască încă din iarna acestui an peste 7.000 de familii, unite de patriotism şi de orgoliul autodeclarat al superiorităţii americane, însă, mai ales, de libertatea de a folosi arme şi de a merge înarmaţi pe străzi. Iniţiativa are la bază un principiu fundamental: nevoia de a se pregăti pentru diferitele situaţii de urgenţă, utilizând puşca, deoarece pe site-ul care sponsorizează acest proiect, este definită ca fiind „simbolul american al libertăţii“. Nu se ştie încă cine se ascunde în spatele nou-fondatului  The Citadel, proiect care a stârnit multe discuţii dincolo de Ocean. De săptămâni întregi, comentatorii şi jurnaliştii încearcă să îi identifice pe autorii acestei iniţiative. Unii cred că este vorba de Christian Hyman (cunoscut şi sub numele de Sam Kerodin), un consultant pe probleme de securitate, care nu are un trecut tocmai curat. Alţii spun că ar fi vorba de un grup de fanatici „survivalişti“, care repudiază guvernul federal american, acest grup fiind destul de numeros în Idaho. Din câte se pare, ideea fondării acestei fortăreţe a apărut la începutul anului 2012 pe Patriot Blogosphere şi nu există menţiuni cu privire la vreun lider. Nici un mister însă în legătură cu sponsorul proiectului, menţionat chiar pe site (iiicitadel.com):  III Arms, o societate producătoare de arme cu sediul în Virginia de Vest, al cărei motto este mai mult decât elocvent: „Cumpără o armă înainte de a fi prea târziu“.

Fără liberali
şi marxişti

„Oraşul pistolarilor“,  The Citadel, se va ridica pe nişte terenuri care urmează să fie achiziţionate în această vară. În noua fortăreaţă nu vor fi găzduiţi liberali, socialişti sau marxişti, pentru că ideologiile lor sunt considerate incompatibile cu stilul de viaţă al noii comunităţi. Proiectul a fost prezentat pe internet în septembrie 2012 şi imediat câteva sute de familii au depus cerere spre a fi admise să locuiască aici. Pentru a fi acceptat, fiecare cetăţean trebuie să semneze aşa-numitul  „Citadel patriot agreement“, un fel de ghid de comportament care prevede, printre altele, că fiecare familie trebuie să dispună de suficientă apă şi mâncare pentru a putea acoperi necesarul fiecărui membru timp de un an.
De asemenea, fiecare cetăţean al comunităţii (numit „patriot“), începând de la vârsta de 13 ani, trebuie să frecventeze un curs de asistenţă medicală pentru situaţiile de urgenţă, care include şi lecţii de supravieţuire în mediul sălbatic şi pe câmpurile de luptă. Altă regulă prevede ca fiecare copil să înceapă să se familiarizeze cu utilizarea armelor de foc, începând cu vârsta de 13 ani, când va avea loc un adevărat ritual de trecere, care îi va permite să demonstreze că ştie să folosească armele.

Cu arma la purtător
 
Toate aceste reguli nu sunt deloc surprinzătoare, având în vedere că în interiorul fortăreţei, pregătirea fizică pentru supravieţuirea în faţa catastrofelor naturale sau provocate de om nu se poate delimita de utilizarea armelor. Încă de la vârsta de 13 ani, băieţii şi fetele vor fi obligaţi să participe la un concurs de tir în fiecare lună, care va fi depăşit doar dacă vor nimeri şapte ţinte din zece. Iar asta nu e tot. Fiecare familie trebuie să fie echipată cu o AR-15, o puşcă semiatomată, cu 1.000 de gloanţe, iar toţi cetăţenii trebuie să fie permanent armaţi. Inutil să ne mai întrebăm din ce vor trăi patrioţii din The Citadel. Bineînţeles, prin intermediul fabricii de arme care va fi ridicată aici, unde vor fi produse puşti şi pistoale pentru membrii comunităţii, dar şi pentru export, eventual pentru alte fortăreţe care vor fi ridicate în viitor. Altă speranţă a autorilor proiectului este legată de turismul de nişă, existând posibilitatea de a oferi persoanelor interesate şansa să participe la mai multe vizite organizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS