3.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimentaţie pentru energie

Alimentaţie pentru energie


Primăvara a trecut şi nu mai puteţi da vina pe astenie pentru oboseala şi lipsa de energie resimţite de organismul dumneavoastră. Site-ul www.topsănătate.ro vă vine în ajutor cu un truc interior pentru a scăpa de starea care a pus stăpânire pe dumneavoastră. Încercaţi, în această perioadă, să consumaţi în cantităţi mai mari decât de obicei, măcar o parte dintre următoarele alimente energizante.

Cereale. Cerealele eliberează zaharurile într-un ritm lent, aşadar vă vor conferi un nivel constant de energie. În acelaşi timp, este o sursă bogată de vitamine B care ajută la o mai bună funcţionare a splinei, care este bateria dumneavoastră de energie.
Recomandări: Este indicat ca micul dejun să conţină cereale şi un bol de lapte degresat.

Ovăz. Ovăzul nu este doar plin de substanţe nutritive, dătătoare de energie dar, în acelaşi timp, ajută la menţinerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă o bună concentrare şi atenţie.
Recomandări: Consumaţi dimineaţa ovăz fiert cu puţină miere.

Pătrunjel. Pătrunjelul este o uzină de substanţe nutritive. Conţine cantităţi mari de vitamina B12, mai multă vitamina C decât citricele şi aproape toate substanţele nutritive pe care le cunoaştem.
Recomandări: Acum că ştiţi toate cele de mai sus, folosiţi la toate mâncărurile mai mult pătrunjel decât de obicei!

Legume verzi. Întregul complex de vitamine B, precum şi magneziul şi fierul pot fi găsite în legumele proaspete verzi precum: broccoli, sparanghelul şi spanacul. Broccoli este şi o excelentă sursă de coenzima Q10, o substanţă nutritivă de o importanţă crucială în producerea de energie la nivel celular.
Recomandări: Renunţaţi la cartofii prăjiţi! Garnitura la masa de prânz sau la cină ar trebui să fie alcătuită din legume verzi!

Piersici. Piersicile au un conţinut ridicat de apă şi un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sângelui şi pot fi folosite pentru a regla funcţionarea intestinelor şi a îmbunătăţi compoziţia sângelui. Piersicile sunt unele dintre cele mai energizante fructe, pentru că sunt asimilate uşor de organism, generând o revigorare instantanee. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt foarte bune în programele de slăbire.
Recomandări: Ţineţi două – trei zile dieta cu piersici (adică mâncaţi cel puţin un kilogram de piersici pe zi şi nimic altceva – dacă puteţi)!

Seminţe de floarea-soarelui.
Seminţele de floarea-soarelui sunt pline de magneziu, fier, cupru, complexul de vitamine B, acizi graşi esenţiali, zinc şi fier şi reprezintă o excelentă sursă de proteine.
Recomandări: Seara la tv sau în week-end, când răsfoiţi câteva reviste, încercaţi să mâncaţi unul – doi pumni de seminţe de floarea-soarelui.

Struguri.
Se crede că valoarea terapeutică a strugurilor se datorează conţinutului lor ridicat de magneziu. Acest element este implicat în primul stadiu al procesului de transformare a energiei din glucoză. De asemenea, aceştia au un efect purgativ şi detoxifiant.
Recomandări: Nu mâncaţi struguri în exces, pentru că riscaţi să aveţi dureri de stomac!

Dovlecei. Dovleceii pun în mişcare meridianele energetice, fortificând în special funcţia digestivă.
Recomandări: O mâncare de dovlecei cu puţină sare şi multe legume este ideală pentru a dobândi energie şi, în acelaşi timp, pentru a vă menţine silueta!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS