18.4 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlimpici cu greutate

Olimpici cu greutate

Sunt mici, dar puternici, sunt doar nişte copii care au un limbaj ales şi o experienţă de viaţă pe care au căpătat-o la numeroasele concursuri la care au participat şi unde au ocupat numai locuri fruntaşe.

După ce au câştigat tot ce se putea câştiga la concursurile naţionale sau interjudeţene, elevii Şcolii Generale nr. 22 „Mircea Eliade“ din Craiova ţintesc acum spre olimpiadele naţionale. Startul l-au dat olimpicii la limba şi literatura română şi matematică, discipline la care se organizează etape naţionale şi pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a, iar ceilalţi aşteaptă să vină şi rândul lor ca să arate ce pot.
Andreea Ifrim, elevă în clasa a VI-a, s-a întors de la olimpiada naţională de matematică, sesiunea specială pentru clasele a        V-a şi a VI-a, cu medalia de bronz. Deşi cel puţin o dată pe lună merge la un concurs de matematică, micuţa olimpică a declarat că la fel de mult iubeşte limba şi literatura română şi engleza. „Îmi place matematica încă din clasa a III-a, când am câştigat şi primul concurs pentru că învăţătoarea mea mă făcea să înţeleg. Dar la fel de mult îmi plac limba engleză, la care am obţinut locul trei la olimpiada judeţeană, şi limba română, unde, de asemenea, am participat la olimpiadă“, a explicat Andreea. Tânăra spune că vrea să urmeze un liceu de matematică-informatică, dar visul ei este să devină arhitect. Are însă o sigură problemă. „Mi-ar plăcea să devin arhitect, dar nu ştiu dacă am talent la desen“, a spus eleva.

„Atunci când fac compuneri mă gândesc la bunicii mei“

Arhitectura o pasionează şi pe Iulia Ştefana Obogeanu, care a obţinut în acest an la olimpiada naţională de limba şi literatura română premiul special, dar şi premiul II la olimpiada judeţeană de desen. La fel ca şi Andreea, Ştefana se împarte între limba română şi matematică, ea obţinând premiul I la concursul „Hai să ne jucăm de-a matematica“ şi o menţiune la concursul naţional „Matematica în Olt“. „Prima oară mi-a plăcut gramatica, dar când am început să facem compuneri, am descoperit că mă pricep. Îmi place să scriu despre animale, natură şi am avut noroc că la olimpiadă ni s-a dat o compunere despre peisajele de primăvară. Atunci când fac compuneri mă gândesc la bunicii mei care stau la ţară, unde eu merg foarte des şi mă joc cu animalele“, a povestit Ştefana. Alt motiv de inspiraţie îl reprezintă şi scrierile despre copilărie pe care acestea le citeşte, prin cărţile ei preferate numărându-se „În casa bunicilor“, de Ionel Teodoreanu, şi „Legendele Olimpului“.

Banchet pentru laureaţi

Ema Gherasim, elevă în clasa a V-a, a obţinut locul I la Concursul naţional „Şcoala cu Ceas“ de la Râmnicu Vâlcea, la limba engleză, şi la Concursul Naţional „Marin Sorescu“ şi este creatoarea site-ul clasei ei. Tânăra citeşte foarte mult şi îşi doreşte să fie scriitoare de benzi desenate. „Îmi place să desenez păsări, animale, peisaje şi îmi place să fac şi grafică pe calculator şi cred că aş putea să fac benzi desenate“, a spus Ema.
Alături de aceşti olimpici şi premianţi, Şcoala Generală nr. 22 „Mircea Eliade“ se mândreşte şi cu alţi elevi câştigători ai concursurilor judeţene şi naţionale, care aşteaptă să îşi arate valoare peste ani la olimpiadele naţionale ale diferitelor discipline.
Vlad Pelin, elev în clasa a V-a, a câştigat cupa şi marele premiu la limba engleză la Concursul Naţional „Şcoala cu Ceas“ de la Râmnicu Vâlcea, Ciprian Berisha, din clasa a VII-a, a obţinut marele premiu la Concursul Naţional „Marin Sorescu“, Robert Baron, elev în clasa a VII-a, a câştigt premiul I la Concusul Naţional „Marin Sorescu“, iar Georgiana Glăvan a obţinut premiul III la educaţie plastică la Concursul „Lions International Peace Contest“. Alţi 65 de elevi talentaţi au obţinut premii la diferitele concursuri, iar pentru toţi aceşti copii şcoala va organiza o petrecere în care ei vor fi vedete. „Vineri după-amiază, şcoala va organiza un banchet pentru cei care ne-au reprezentat cu succes la olimpiade şi concursuri. Printre surprizele pe care le pregătim se numără şi diplomele de onoare din partea şcolii pe care toţi aceşti copii talentaţi le vor primi“, a explicat Genoveva Ioana, directoarea Şcolii Generale nr. 22 „Mircea Eliade“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII