Locatarii unui bloc din Craioviţa Nouă ies din casă cu frica în sân din cauza unui pod şubred aşezat peste un şanţ de 2,5 metri săpat în faţa imobilului. Oamenii îi acuză pe muncitorii care execută o lucrare în zonă că dau dovadă de neglijenţă.
Locatarii blocului 133A, din cartierul Craioviţa Nouă, sunt nevoiţi să treacă peste un pod improvizat aşezat în faţa imobilului.
„Acum vreo două luni, muncitori de la Termoficare au săpat un şanţ de vreo 2,5 metri în faţa blocului, ca să schimbe nu ştiu ce conducte. Au aşezat un pod din metal peste el, ca să putem circula“, a menţionat Cătălin Piticu, locatar.
Oamenii s-au obişnuit să treacă peste acel pod pentru a intra sau ieşi din bloc, însă, în urmă cu câteva zile, situaţia s-a agravat. Ploile abundente au făcut ca pereţii şanţului să se surpe. Podul a căzut şi el, oamenii nemaiputând să îl folosească. Pentru a nu rămâne izolaţi, câţiva locatari au decis să ia câteva lemne, care ar fi trebuit să consolideze şanţul, şi să le aşeze sub pod, pentru a putea fi folosit. Când credeau că au rezolvat problema, o porţiune din asfalt s-a prăbuşit marţi noapte, lemnele nemaifiind eficiente.
„În plus, altă bucată din trotuar a început să se fisureze şi nu va mai ţine mult. Vecinii au încercat să găsească lemne mai lungi pentru a sprijini podul, dar n-au avut succes. Prin urmare, stăm şi aşteptăm echipele de la Termoficare, deşi n-au mai dat pe aici de când au început ploile“, a conchis Cătălin Piticu.
Cu frica în sân
Pentru a nu se trezi că se prăbuşeşte podul cu ei, câţiva locatari, mai în vârstă, din blocul 133 A, nu îşi mai părăsesc locuinţele.
„Uitaţi-vă şi dumneavoastră în ce hal arată şanţul ăsta! Podul stă să cadă din nou şi nimeni nu face nimic. Mi-e frică să mai ies din bloc. Nişte vecini bătrâni m-au rugat ieri să le iau pâine, pentru că le e frică să nu cadă podul cu ei“, a spus Cornel Maziliu, locatar.
Echipa de muncitori care ar fi trebuit să efectueze lucrarea nu şi-a făcut apariţia cât timp reporterii GdS s-au aflat în zonă. Nicolae Degeratu, directorul adjunct al Regiei Autonome de Termoficare (RATf) Craiova, a explicat că lucrarea nu aparţine instituţiei, fiind vorba de o societate care lucrează pentru CET 2.
„Trimit mâine o echipă de la noi să ia toate măsurile necesare şi să consolideze pereţii şanţului. Trebuie să facem ceva, nu-i putem lăsa pe oameni aşa“, a declarat Nicolae Degeratu. Directorul CET 2, Ion Dinulescu, a menţionat că va înainta problema directorului de investiţii, să verifice dacă într-adevăr firma contractată să efectueze lucrări în zonă nu şi-a îndeplinit obligaţiile.