16.7 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScaune fără lipici

Scaune fără lipici

Pentru unii mană cerească, pentru alţii durere de cap. Aşa se poate caracteriza atitudinea dascălilor doljeni faţă de posturile de directori plini sau adjuncţi ai unităţilor de învăţământ. Dacă în unele şcoli se bat câte patru-cinci cadre didactice pe un post de conducere, la altele nici un profesor nu s-a înscris la concurs.

Dascălii doljeni care vor să fie directori plini şi adjuncţi ai şcolilor doljene vor trece, timp de o săptămână, prin emoţiile concursurilor. La unele posturi de conducere din unităţile de învăţământ aspiră foarte multe cadre didactice, altele nu sunt deloc atrăgătoare. „Pentru cele 30 de posturi de director plin s-au depus 52 de dosare, iar pe cele 44 de posturi de directori adjunct s-au înscris 66 de cadre didactice. Concurenţa este mare la unele şcoli, în timp ce la altele nu s-a înscris nici un dascăl“, a spus Luminiţa Popescu, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

 

Scaunele de adjuncţi, rămase neocupate

 

Pentru posturile de director adjunct la Şcolile din Ghindeni, Robăneşti şi Şcoala nr. 21 s-au înscris câte patru candidaţi. La Colegiul Naţional „Carol I“, Seminarul Teologic, Şcoala de Arte şi Meserii Bistreţ, Şcolile din Rast, Gighera şi Sălcuţa nici un cadru didactic nu a vrut să fie director adjunct. Nici posturile de director ale Şcolilor din Gherceşti şi Negoi nu au trezit interes în rândul profesorilor doljeni. „În aceste unităţi de învăţământ vor fi numiţi cu delegaţie fie actualii directori, fie alte cadre didactice în funcţie de competenţe. Lipsa candidaţilor pentru unele posturi de conducere arată interesul slab al profesorilor pentru şcoala lor. Eu mereu le spun celor nemulţumiţi să se implice, să încerce să facă şi ceva mai bun, pentru că, dacă stai pe margine şi critici, nu rezolvi nimic“, a explicat Luminiţa Popescu. Au fost şi cazuri în care singurul candidat la concursul cu directorii este actualul manager, aşa cum s-a întâmplat la CN „Ştefan Velovan“.

 

ISJ, fără imagine

 

Nu numai posturile de manager de şcoli nu prezintă interes în rândul dascălilor doljeni, ci şi cele de inspector. ISJ Dolj a scos la concurs cinci posturi pline şi unul cu jumătate de inspectori şcolari, management, învăţători, perfecţionare, minorităţi, imagine şi o jumătate de normă la fizică. „Pentru aceste posturi candidează cinci cadre didactice. Pentru cel de învăţători s-au înscris două cadre didactice, iar pentru posturile de inspector de imagine şi de minorităţi nu şi-a depus candidatura nici un cadru didactic“, a precizat Luminiţa Popescu. Concursurile pentru inspectori şcolari se vor desfăşura în perioada 7 – 8 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII