19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024

Mizerie în râuri

Inspectorii Direcţiei Apelor Jiu din cadrul Biroului Inspecţia Teritorială a Apelor au aplicat, de la începutul acestui an şi până în prezent, în urma controalelor care au vizat nivelul de salubritate a râurilor, trei amenzi în valoare totală de 145.000 de lei. „Dintre acestea, două au fost aplicate în judeţele Mehedinţi şi una în Gorj“, a declarat Camelia Bărbuţu, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Apelor Jiu. Potrivit acesteia, Primăria Stoina, din Gorj, a fost amendată cu 75.000 de lei pentru că nu a asigurat curăţarea cursurilor de apă de pe raza comunei (pe malurile râului Amaradia erau depozitate gunoaie menajere, peturi pe o lungime de 150 m). Din Mehedinţi au fost amendate cu câte 35.000 de lei Primăriile Şimian şi Brezniţa de Ocol, pentru că nu au dus la îndeplinire, la termenele stabilite, măsurile dispuse anterior, referitoare la igienizarea cursurilor de apă.

 

Controalele continuă

 

Inspectorii Direcţiei Apelor Jiu au acordat şi şapte avertismente pentru depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor. În perioada următoare, controalele se vor relua şi, acolo unde se vor regăsi nereguli, vor fi aplicate amenzi contravenţionale care, potrivit legislaţiei în vigoare, pot avea o valoare de până la 80.000 de lei.

„Acţiunile fac parte şi din campania socială «Să păstrăm apele curate!», derulată în acest an de Administraţia Naţională Apele Române, şi îşi propune, pe de o parte, să informeze opinia publică în ceea ce priveşte riscurile poluării, iar pe de altă parte, să inducă necesitatea unui comportament social adecvat faţă de apă şi comunitate“, a adăugat Camelia Bărbuţu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU