19.5 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnvăţământul agricol, relansat

Învăţământul agricol, relansat

Principalele obiective ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) ţin de adaptarea învăţământului agricol la realitatea din teren, de susţinerea produselor tradiţionale pe piaţa UE, precum şi de procesul de descentralizare, a declarat ieri ministrul agriculturii, Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, obiectivele pe termen scurt ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) depind de efectuarea plăţilor la hectar sau de primirea cererilor pentru anul 2008. În schimb, pe termen mediu, MADR urmăreşte revitalizarea învăţământului agricol, descentralizarea administrativă prin înfiinţarea Camerelor Agricole şi promovarea produselor tradiţionale pe piaţa comunitară.

În ceea ce priveşte învăţământul agricol, Cioloş a menţionat că discuţiile cu Ministerul Educaţiei vor continua pentru identificarea unor soluţii privind adaptarea activităţilor şcolare la realitatea din teren. „Nu se pune problema de a prelua unităţile de învăţământ, ci de a aduce un plus în ceea ce priveşte adaptarea specializărilor la practică. Noi ne propunem să îmbunătăţim partea practică din învăţământul agricol şi pentru realizarea acestui obiectiv trebuie, în primul rând, să reactivăm fermele agricole didactice“, a declarat ministrul agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Cioloş, pentru modernizarea acestor ferme didactice ar putea fi utilizate fonduri europene gestionate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), dar şi de la bugetul MADR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS