• Tartinele cu dulceata sau miere sunt foarte gustoase daca, inainte de a le unge, amestecati untul cu unul din cele doua dulciuri si tineti compozitia obtinuta la frigider.
• Cumparati morcovii fara frunzele verzi. Ele absorb umezeala din radacina carotelor care, astfel devin seci.
• Mararul verde, patrunjelul, tarhonul si leusteanul pot fi pastrate câteva zile cu aceeasi prospetime si savoare, daca dupa ce le-ati spalat si zvântat bine, le inchideti intr-un borcan de sticla si le lasati in frigider.
• Cartofii fierti se curata mult mai repede daca, imediat dupa ce sunt scosi din apa fierbinte se clatesc repede in apa rece.
• O foaie de dafin pusa in apa in care fierb macaroanele, le va imprumuta acestora un parfum apetisant.
• Mazarea isi pastreaza culoarea verde daca, in apa in care fierbe adaugati putin zahar sau un vârf de cutit de bicarbonat.
• Daca puneti dulceata in borcane cu capac filetat, asezati-le pe rafturile camarii cu gura in jos. Veti preveni astfel formarea „florii“ de mucegai.
• Pentru a evita lipirea clatitelor de tigaie, se adauga in aluat putin ulei sau se presara putin zahar tos peste uleiul incins.
• Spalarea oualor murdare indeparteaza stratul protector care se depune pe ele inca de la formare. Ouale curatate se strica mai repede si iau usor mirosurile din frigider.
• Maioneza fara ou nu are culoare, dar are acelasi gust ca si maioneza adevarata: amestecati bine doua lingurite de lapte praf fara zahar cu o lingurita de mustar si turnati untedelemnul picatura cu picatura.