3.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2024

Coltul gospodinei

• Prajiturile nu se mai ard daca atunci când se coc, se pune o tava cu sare grunjoasa pe fundul cuptorului.


• Fructele sau ouale inghetate isi recapata valoarea alimentara daca sunt puse intr-un vas cu apa rece in care s-au adaugat una, doua lingurite de sare. Se lasa pâna se dezgheata.


• Pilaful care se lipeste de cratita trebuie acoperit, cât mai este fierbinte, cu un capac. Vaporii care se formeaza detaseaza boabele de peretii vasului.


• Friptura la cuptor trebuie udata numai cu zeama sau apa fierbinte. Lichidul rece opreste fierberea, iar carnea se usuca.


• Brânza nu se mai usuca daca alaturi de ea se pune o bucatica de zahar si se acopera cu o farfurie adânca.


• Pastele fainoase primesc un gust foarte bun daca prajiti in tigaie bucatele mici de pâine, pe care apoi le amestecati cu macaroanele sau taiteii bine scursi de apa, dar cât sunt inca fierbinti.


• Cartofii cruzi rezolva orice mâncare sarata in exces. Taiati-i, bagati-i in cratita si dati-i in câteva clocote mici.


• Peste capacul oalei in care fierbe varza puneti un tifon inmuiat in otet. Nu va mai fi nici un miros in bucatarie.


• Gustul otetului foarte concentrat se poate indulci daca lasati in recipient, 24 de ore, un mar, taiat felii.


• Laptele praf amestecat cu un fir de sare fina si apoi cu apa fierbinte, are gust identic cu laptele proaspat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS