5.9 C
Craiova
vineri, 15 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalVehicule de milionari

Vehicule de milionari

Specialistii americani au pus la punct un clasament al celor mai bune zece vehicule de ultima generatie, pentru niste experiente cu totul iesite din comun. Singura conditie pentru a avea parte de ele este sa aveti un cont „gras“ in banca.


A fi milionar nu este este un lucrur tocmai usor, pentru ca in cazul in care am avea un cont maricel in banca ne-am putea satisface rapid si cele mai complicate dorinte. Insa cum e in firea omului sa nu se multumeasca niciodata cu ce are, nu este imposibil ca in aceste conditii sa traim permanent cu o senzatie de insatisfactie si de dezamagire. In acest sens, site-ul SciFi.com a pus la punct un clasament al celor mai originale zece vehicule hi-tech, dedicate in exclusivitate miliardarilor, plictisiti de viata banala si care decid sa aiba parte de o vacanta originala.


La volan, pe apa


Pe primul loc in calsament gasim un autovehicul care de curând a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a traversat Canalul Mâncecii in doar trei ore si 14 minute. Numele bolidului este Rinspeed Splash si are capacitatea de a se transforma dintr-o simpla masina intr-un vehicul amfibie, pentru orice situatie. Din câte se pare, „masinuta minune“ nu este de vânzare, insa cu siguranta miliardarii vor gasi o metoda pentru a achizitiona acest vehicul tehnologic. Ocupanta locului doi vine din Germania si este vorba de o editie limitata de la Porsche, acoperita complet cu aur, atât pe interior, cât si pe exterior. Asta ca sa fiti siguri ca nu veti trece niciodata neobservati. Ultima treapta pe podium este ocupata de un bolid ce vine din mare. Compania Subeo a realizat Aquarius, un vehicul subacvatic care atinge 100 de metri in adâncime. Micul submarin, care poate gazdui pâna la trei persoane, poate calatori 74 de ore fara oprire, garantând confortul maxim. Este suficient sa aveti un milion si jumatate de euro la indemâna, si va puteti asigura o croaziera pe fundul oceanului.


Visuri devenite realitate


Amatorii de autoturisme sportive pot opta pentru un coupé de la Tesla Motors, un vehicul electric prezent pe locul patru in clasament. Acesta trebuie reincarcat la fiecare 400 de km, va fi lansat in 2007 si costa 100.000 de dolari. Pentru milionarii care doresc sa faca ocolul lumii in mai putin de 80 de zile, a fost creat Skyacht, un dirijabil pentru uz personal, care ocupa locul cinci in clasament. Ii urmeaza in top creatia lui Rick Herron, care a dat viata visului oricarui copil, realizând un prototip de propulsie cu reactie. Cu ajutorul acestui mecanism, ce se poarta ca pe un simplu ghiozdan, puteti „plana“ linistiti pâna la plaja preferata si sa ajungeti inaintea turistilor, care, in automobil, blocheaza drumurile. O data realizat modelul defintiv, dotat cu Gps pentru a putea gasi rapid ruta, „jet pack-ul“ va costa circa 200.000 de dolari. Locul sapte este ocupat de Badokadonk, un tanc ce le-ar putea asigura personajelor celebre o calatorie in maxima siguranta, departe de ochii indiscreti. Varianta standard costa 20.000 de dolari, insa poate fi personalizat cu sisteme audio de ultima generatie si cu alte accesorii de tot soiul. Urmeaza in clasament Chimera, realizat de compania specializata in vehicule aerospatiale, Atair. Bolidul poate fi folosit pentru operatiuni militare si are un sistem de propulsie pe elice. In plus, el poate fi parasutat dintr-un avion privat, gratie unui dispozitiv inclus in vehicul, pentru a ajunge la locul de vacanta fara a sta la coada la check-in.


Tehnologii de ultima generatie pentru bolizi


Vehiculul de pe penultima pozitie in clasament atinge o viteza de 100 de km/h si a fost realizat de Moteur Developpement International, care a exploatat tehnologia aerului comprimat.


Ca forma, bolidul seamana cu o autoutilitara, este simplu si, in exterior, este realizat din fibra de sticla. In interior, este dotat cu un computer de bord, care furnizeaza toate informatiile de mers si poate fi accesat si cu ajutorul telefonului mobil. Sistemul Gps integrat, conexiunea la internet, sistemul de urgenta si recunoastere vocala, fac din acest autovehicul o „masina de oras“ hipertehnologica.


Principalul sau avantaj este absenta deseurilor nocive pentru mediu, dat fiind ca sistemul de propulsie foloseste aerul comprimat. Cu doar 75 de eurocenti, puteti parcurge peste 100 de km. Pretul este de aproximativ 10.000 de euro si singura problema este sa gasiti statii de alimentare pentru a „face plinul“. Ultimul loc in clasament este ocupat de un vehicul care nu are inca un nume.


Prototipul este dotat cu un habitaclu traditional si cu sase roti uriase gonflabile, care permit depasirea oricarui obstacol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS