• Ca sa evitati schimbarea culorii bananelor, stropiti-le cu suc de lamâie.
• Cepele lasate intregi in mâncare (fripturi la tava, supe, conserve) sunt mult mai gustoase, daca le intepati pe ici pe colo cu cuisoare aromate.
• Laptele acru se poate prepara si in casa, adaugând in lapte nefiert putin suc de lamâie.
• Gemul nu se mai prinde de cratita daca, in loc sa il fierbeti pe plita, il fierbeti in cuptor, la foc mic.
• Brânza se desareaza usor daca se pune in apa, impachetata in hârtie alba.
• Daca nucile sau stafidele pe care vreti sa le puneti in cozonac sunt puse mai intâi in cuptor, ele nu se mai duc la fund in timpul coptului.
• Cutiile cu pateu de ficat se deschid pe ambele parti. Scoateti un capac (cu deschizatorul), puneti cutia pe o farfurie si impingeti pateul cu celalalt capac. In felul acesta va ramâne intreg.
• Vinetele prajite sau fripte trebuie in prealabil taiate in rondele, presarate cu sare si lasate pe o hârtie absorbanta, vreme de doua ore.
• Nu invârtiti niciodata in mâncare cu o lingura de metal. Ea schimba gustul, metalul fiind atacat de acizi. Intoarceti-va la obiceiul bunicilor noastre: folositi doar linguri de lemn.
• Bicarbonatul folosit la prajituri distruge vitamina C pe care o contin ingredientele.