24.3 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024

Sport pe scurt

Roland Garros (m)

Ferrero a cucerit trofeul

Jucatorul spaniol de tenis Juan Carlos Ferrero a cistigat titlul editiei din 2003 a Roland Garros-ului. Ferrero s-a impus cu 6-1, 6-3, 6-2, in finala cu olandezul Martin Verkerk. „Am acumulat multa experienta din finala de anul trecut, cind am jucat prost. Inainte de meci, m-am gindit ca trebuie sa dau ce am mai bun, din punct de vedere mental, fizic si al jocului. A fost o finala perfecta pentru mine“, a spus Ferrero. „A fost agresiv de la un capat la altul, si eu a trebuit mereu sa joc cu constiinta acestui fapt. Am incercat sa fac prima lovitura, dar el loveste atit de greu“, a spus Verkerk. „A returnat mereu in picioarele mele“, a spus olandezul. „Inainte sa ma misc dupa serviciu, mingea imi venea in picioare. Nivelul sau a fost incredibil“, a spus Verkerk. Ca si cistigatoarea turneului feminin, Justine Henin-Hardenne, Ferrero si-a pierdut mama la o virsta frageda, in urma cu cinci ani, cind avea 18 ani. „In mintea mea, ea era in primul rind“, a spus Ferrero, care a devenit al saselea campion spaniol la Roland Garros, si al patrulea in ultima decada.

Roland Garros (f)

Justine Henin a cistigat finala

Justine Henin-Hardenne a invins-o, in finala feminina de la Roland Garros, pe Kim Clijsters, cu 6-0, 6-4 si, la sfirsitul primei finale belgiene din istoria Openului francez, a primit trofeul invingatoarei din miinile fostei mari campioane Gabriela Sabatini. Sub privirile Regilor Belgiei, Albert si Paola, precum si ale prietenului ei, liderul mondial Lleyton Hewitt, Kim Clijsters a parut nervoasa de la inceput, in timp ce adversara sa, care in semifinale o eliminase pe prima jucatoare a lumii, Serena Williams, si-a intrat rapid in ritm. „A fost un meci emotionant pentru mine. A trebuit sa lupt atit de mult, iar acum sint asa de fericita“, a spus Justine Henin-Hardenne, dupa ce a adus Belgiei primul titlu de Mare Slam din istoria acestei tari. „Nici macar nu m-am apropiat de cel mai bun tenis al meu. Sint multumita ca Justine a cistigat, dar sint dezamagita de mine“, a spus Kim Clijsters. In discursul de dupa meci, noua campioana a spus ca dedica victoria memoriei mamei sale, trecuta in nefiinta cind Justine avea doar 12 ani.

Divizia C, seria V

Oltul Slatina a incheiat campionatul cu o infringere

Cu gindul la urmatoarea editie de campionat, jucatorii echipei FC Oltul Slatina au parasit terenul, dupa ultimul meci al acestei editii de campionat, cu capetele plecate in fata celor de la Minerul Lupeni, scor final 1-0. Fiind intr-un amplu proces de reconstructie – cel putin asa sustin autoritatile si antrenorul -, echipa antrenata de Petre Gigiu va trebui sa se pregateasca serios pentru editia urmatoare de campionat daca vrea sa mai aiba ceva spectatori la meciurile de acasa, mai ales ca banii cu care jucatorii sint platiti se aduna de la fiecare locuitor al judetului datorita „sponsorilor“: prefectura, consiliul judetean, Primaria Slatina. In urma acestei infringeri, Oltul Slatina a ramas pe locul sapte in seria C5, cu 43 de puncte. Celelalte rezultate inregistrate in ultima etapa a campionatului din seria C5 au fost: Minerul Moldova Noua – Petrolul Stoina 1-0, Petrolul Ticleni – Minerul Matasari 4-2, Rarora Vilcea – Senaco Novaci 2-3, Building Vinju Mare – Severnav Severin 2-0, Minerul Berbesti – Oltchim Vilcea 0-1, Dierna Orsova – Forestierul Stilpeni 3-0, Minerul Motru – Metalul Otelul Rosu 3-0. Au promovat in Divizia B: Rarora Vilcea, Minerul Motru si Building Vinju Mare.

Fotbal

Selectii pentru elevi

CSS „Universitatea“, prin profesorul Petre Petculescu, organizeaza selectii de jucatori pentru elevi din clasele I – III, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Selectiile au loc pe terenul de zgura, in fiecare marti si joi, de la ora 17.00, iar simbata de la ora 10.00.

Handbal (f), Divizia A

Dwar s-a clasat pe locul trei

Formatia de handbal feminin Dwar Craiova, care a participat zilele trecute la un turneu de promovare in Liga Nationala, desfasurat la Rimnicu Vilcea, nu a reusit decit pozitionarea pe locul trei, ratind astfel promovarea din Divizia A, in Liga Nationala. Iata rezultatele inregistrate de echipa craioveana in turneul de la Vilcea: Dwar-CSM Sebes: 24-27, Dwar-CSM Sibiu: 33-26, Dwar-Venus Apa Nova: 24-31. Antrenorul craiovean Bogdan Burcea a folosit, in meciurile disputate, urmatorul lot de jucatoare: Burcea, Dinca – Radovici, Raducan, Tanase, Stoicea, Aldea, Stoian, Rusan, A. Ecaterinescu, M. Ecaterinescu si Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS