34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Sport pe scurt

Turneul de tenis de la Puebla

Razvan Sabau s-a calificat in turul secund

Jucatorul roman de tenis Razvan Sabau s-a calificat in turul al doilea al challengerului de tenis de la Puebla (Mexic), dotat cu premii in valoare de 25.000 de dolari, dupa ce l-a invins pe Marco Osorio, jucator mexican venit din calificari, in trei seturi, 4-6, 6-1, 6-2. In optimi, Sabau, cap de serie numarul cinci, il va avea ca adversar pe columbianul Michael Quintero, care a invins, in primul tur, un alt mexican, Alejandro Hernandez, cu 2-6, 6-0, 6-4.

Spada

Craiovenii, la Cupa Mondiala

Sportivii de la Centrul Olimpic de Spada din Craiova vor participa pina la finele acestei luni la doua concursuri de Cupa Mondiala A, rezervate juniorilor, care se vor desfasura in Italia. Echipa de fete de la CSM Craiova – LPS „Petrache Triscu“, in componenta Georgiana Stan, Roxana Lazar si Simona Alexandru, ultima reprezentind insa clubul Steaua, va fi prezenta, simbata si duminica, la Palermo, la trofeul „Trinacrria“, sub comanda antrenorului Ionel Barbosu.

Baietii vor intra in competitie week-end-ul viitor, la Catagna, la trofeul „Francesco Maninno“, echipa CSM – LPS fiind formata din Alin Zbircia, Otto Tardi, Cosmin Kortian, Alexandru Petriceanu si Adrian Popa. Echipa masculina va fi insotita in Italia de antrenorul emerit Dumitru Popescu, directorul COS, Mircea Alecu, in calitate de arbitru, si directorul de la Grupul Scolar ICM nr.2, Andrei Radu.

Arte martiale

Stagiu Aikido in sala Electro

Incepind de miine si pina duminica, sala de sport de la Electroputere va fi gazda unui interesant stagiu de Aikido, in organizarea clubului sportiv de specialitate din Craiova. La acest stagiu, gazdele au invitat si sportivi de la clubul similar din Galati, toti posesori ai centurii negre, cel mai reprezentativ fiind Nicu Ungureanu (patru dani). Clubul sportiv de Aikido Craiova este un dojo in plina dezvoltare, infiintat in urma cu un an si jumatate, numara 20 de practicanti si este afiliat la Federatia Romana de Aikido, sub conducerea Shihan Dan Corneliu Ionescu (sapte dani). Instructorul craiovenilor este Igor Pucalev (1 Dan Aikido). Sportivii olteni care practica acesta ramura a artelor martiale se antreneaza de trei ori pe saptamina in sala „Electroputere“, iar lunar sustin stagii de pregatire cu alte cluburi din tara si nu numai. Cei interesati sa vada modul in care se desfasoara astfel de sedinte sint asteptati vineri (intre orele 19.00 si 21.00), simbata (10.30 – 12.30 si 18.00 – 20.00) si duminica (10.00 – 12.00), atunci cind va fi si examen de centuri, intrarea fiind libera.

Atletism

Patru oltence in „Tara Soarelui Rasare“

In localitatea Chiba din Japonia, duminica, va avea loc Campionatul International de Ekiden (stafeta pe distante lungi), la care vor participa, pentru reprezentativa Romaniei, si patru sportive din Banie. Este vorba de Alina Cucerzan, Cristina Grosu si Rodica Chirita, de la CSM Craiova, si Corina Dumbraveanu, de la Olimpic Sport Craiova. In ultimul timp, lotul national pentru astfel de concursuri a fost format in mare parte din craiovence, semn ca atletismul este bine dezvoltat in Banie. Oltencele vor fi insotite de antrenorul Eleodor Rosca, iar seful delegatiei Romaniei, care astazi de dimineata va pleca spre „Tara Soarelui rasare“, este directorul CSM, Eugeniu Stefanescu.

Planuri pentru fotbalul din Mehedinti

Mai multe echipe in Divizia D

Judetul Mehedinti ar putea avea mai multe echipe de fotbal in Divizia D, incepind cu anul viitor, daca planul autoritatilor locale va gasi o rezolvare favorabila. Reprezentantii Prefecturii Mehedinti si cei ai Directiei Judetene de Tineret si Sport au solicitat primarilor din localitatile ce detin echipe de fotbal sa imbunatateasca conditiile bazelor sportive si sa creeze echipe de juniori. Nemultumirile autoritatilor au vizat in special actele de violenta care au loc in timpul partidelor de fotbal din Divizia D, dar si erorile de arbitraj din acest esalon. Pentru gasirea unor solutii de crestere a numarului de echipe, o noua intilnire cu primarii din marile localitati ale judetului Mehedinti, printre care se numara Vinatori, Girla Mare, Sisesti, Sovarna si Baia de Arama, va avea loc in primavara anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS