20.3 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDeneriaz, marea surpriza

Deneriaz, marea surpriza

Schiorul francez a fost mai rapid decât toti favoritii la medalii, intr-una dintre cele mai spectaculoase intreceri ale Olimpiadei, proba de coborâre.


Francezul Antoine Deneriaz a fost autorul unei coborâri superbe, ieri, la Jocurile Olimpice de la Torino, reusind sa fie mai rapid decât toti favoritii la medaliile celei mai spectaculoase probe a schiului alpin. Un anonim a devenit astfel eroul Frantei, dupa ce a cucerit una dintre cele mai râvnite medalii de aur de la Olimpiada de Iarna. Nimeni nu-i dadea vreo sansa francezului intr-o proba unde se bateau austriecii si americanii, dar coborârea acestuia i-a uimit pe toti.


Deneriaz era ultimul care il mai putea depasi pe austriacul Walchhofer, care se afla pe primul loc de un timp, pe durata coborârilor. Francezul a fost cronometrat cu timpul de un minut, 48 de secunde si 80 de sutimi si l-a eliminat de pe podium pe Aamodt, iar Bode Miller nu a obtinut nici o medalie.


Românul Florentin Nicolae a trecut linia de sosire la 12 secunde fata de lider. „Atât am putut sa fac“, a dat Nicolae din umeri, la finalul traseului. El a coborât cu multe stângacii, dezechilibrându-se de câteva ori.


Monika Gyorgy, pe locul 59 la schi fond


Sportiva româna Monika Gyorgy s-a clasat ieri pe locul 59 la concursul de schi fond, in proba de urmarire 15 kilometri. Gyorgy a parcurs distanta respectiva in 48 de minute, 38 de secunde si 30 de sutimi, terminând la peste sapte minute de primul loc. Invingatoare a fost estoniana Kristina Smigun, cronometrata in 42 de minute, 48 de secunde si 70 de sutimi, aceasta reusind sa se impuna la sprint in fata reprezentantei Cehiei, Katerina Neumannova, fata de care a avut un avans de doar 1,9 secunde. Treapta a treia a podiumului a fost ocupata de rusoaica Evghenia Medvedeva-Abruzova, care a trecut linia de sosire la 14,5 secunde dupa câstigatoarea probei.


Marian Blaj, al 66-lea la biatlon


Germanul Michael Greis a devenit sâmbata primul medaliat cu aur din cadrul Jocurilor Olimpice, reusind sa ocupe primul loc in proba masculina de biatlon 20 km, in care reprezentantul României, Marian Blaj, s-a clasat pe locul 66. Greis a fost inregistrat cu timpul de 54 de minute, 20 de secunde si zece sutimi, dupa ce a ratat doar una dintre cele 20 de tinte, fiind urmat de norvegienii Ole Einar Bjoerndalen si Halvard Hanevold, ambii cu câte doua tinte ratate. Marian Blaj a sosit la opt minute si 15 secunde de invingator si a ratat sase tinte.


Hettich, aur la combinata nordica


Germanul Georg Hettich a produs o mare surpriza sâmbata, la Pragelato, cucerind medalia de aur in proba individuala de combinata nordica, in fata austriacului Felix Gottwald si a norvegianului Magnus H. Moan. Acesta este cel de-al doilea titlu cucerit de reprezentantii Germaniei in prima zi a Olimpiadei albe, dupa cel obtinut de Michael Greis, in proba de biatlon 20 km. Marele favorit al concursului individual de combinata nordica, finlandezul Hannu Manninen, liderul Cupei Mondiale, a ocupat doar pozitia a noua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS