18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, in mocirla

Pandurii, in mocirla

Divizionara A gorjeana nu dispune de un teren care sa reziste la capriciile vremii, antrenorul Viorel Hizo fiind nevoit sa improvizeze antrenamente care sa conserve pe cât posibil acumularile de pâna acum ale elevilor sai.


Programul de pregatire al divizionarei A Pandurii a fost serios afectat de vremea nefavorabila din ultimele zile, jucatorii riscând sa piarda ce au acumulat in doua luni de munca. Daca in prima zi a saptamânii, gorjenii s-au tavalit in noroiul de pe terenul III din Complexul Sportiv, ieri nici una dintre suprafetele de joc nu era practicabila din cauza zapezii abundente cazute in ultimele ore.


Terenul de pe „Municipal“ este menajat, iar terenurile II si III sunt pline de apa. In aceasta situatie, Hizo a fost obligat sa foloseasca terenul de bitum, subdimensionat.


Jumatate din lot a dat ture prin Parcul Central, sub supravegherea secunzilor, iar cealalta parte a exersat posesia mingii si marcajul prin zapada sub ochii „Dulaului“.


„Normal ca-mi afecteaza pregatirea vremea nefavorabila. Incerc sa fac niste exercitii de posesie si alte lucruri de genul asta ca sa-i mentin in priza pe jucatori. Pierd foarte mult din cauza lipsei unui teren de antrenament“, a afirmat antrenorul Viorel Hizo.


Terenul sintetic este in proiect


Lipsa unui teren practicabil nu este o exceptie, ci o regula in aceasta parte a anului, rezolvarea fiind una singura, investitia intr-un teren sintetic, practicabil in orice anotimp. Abia in 2007 divizionara A are in proiect o astfel de investitie, cu conditia ca, in vara, Pandurii sa se salveze de la retrogradare. Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a demarat discutiile cu CS Pandurii, club finantat de ANS, pentru a se asocia in vederea costruirii unui teren sintetic, investitie estimata la 1,5 miliarde de lei vechi. „Am demarat discutiile de principiu cu Pandurii pentru parteneriate publice private cu terenul de bitum. Ramâne sa merg cu propuneri concrete si sa obtin avizarile de la ANS. Trebuie gasite solutii pentru investitii si daca nu exista finantari concrete de la ANS pentru acest obiectiv, atunci ramâne solutia parteneriatelor. Bugetul ANS e mai mic decât anul trecut, iar noi suntem deschisi catre orice colaborare. Sunt sanse cu oricine vine cu propuneri concrete“, a spus directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS