9.2 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTransferuri cu probleme

Transferuri cu probleme

Dintre cei sase jucatori transferati in aceasta iarna la Universitatea, Stinga nu poate conta in prima etapa, dupa toate probabilitatile, decât pe Baird.


Anuntat cu surle si trâmbite inca din 2005, australianul Karl Dodd n-a ramas la Universitatea decât câteva saptamâni, el fiind pus pe liber de conducerea clubului oltean din cauza unei abateri disciplinare.


Fundasul central Dodd fusese anuntat ca o varianta noua in sistemul defensiv al oltenilor, el urmând sa evolueze libero, iar Dorel Stoica ar fi postat ca mijlocas inchizator.


Toate bune si frumoase, doar ca acea mentalitate australiana, de care vorbea antrenorul Stinga, s-a sfârsit, in cazul lui Dodd, intr-un… bar din Craiova. In plus, „olandezul“ l-a caracterizat pe jucatorul de la Antipozi drept lent, cu o tehnica precara, „fotbalist care nu confera incredere defensivei“.


Dodd, pe urmele lui McBreen


Dupa aceasta isprava nocturna si dupa concluziile lui Stinga, Karl Dodd a fost exclus din lotul Universitatii, iar acum se afla in Scotia. Probabil ca se va intâlni, la o cafea, cu alt australian exclus de la Universitatea oarecum pe nedrept, McBreen… Si ultimul australian ajuns in Banie, Michael Baird, a fost vazut intr-un bar in noaptea de vineri spre sâmbata, dar el a baut mai multe beri cu aprobare!


Alta achizitie a acestei ierni, Florin Costea, un atacant venit de la rivala CSM Râmnicu Vâlcea, era de asemenea considerat o solutie salvatoare in atacul Universitatii, mai ales ca la plecarea oltenilor in Cipru a aparut conflictul cu Salih Jaber. Nici Costea nu mai intra in vederile antrenorului Stinga pentru acest retur deoarece recent i s-a descoperit o afectiune la genunchi si, potrivit declaratiilor finantatorului Universitatii, nu s-ar mai conta pe el pâna la vara.


In ceea ce priveste ultima achizitie a Stiintei, Jerry Gane, având in vedere experienta lui, si el este considerat o solutie in atac. „Gane ar putea fi surpriza placuta a returului“, declara zilele trecute finantatorul echipei. Deocamdata, Gane nu a jucat in meciurile amicale, nu este la zi cu pregatirea, iar ultimele vesti de sanatate vorbesc despre o ruptura musculara!


Boom asteptat in Divizia A


Marius Mitran, director executiv adjunct al Universitatii, a comentat astfel cazurile celor trei jucatori in care Universitatea si-a pus mari sperante pentru acest retur: „Dintre cele trei cazuri – Florin Costea, Karl Dodd si Ionel Gane – doar in privinta lui Dodd putem vorbi de o nereusita.


In ciuda afectiunii pe care o are, Florin Costea ramâne la fel de tânar si valoros. El va fi operat si o sa-si reia apoi locul in echipa, probabil mai spre vara. De fapt, toata echipa Universitatii este gândita ca o formatie pentru Divizia A. Trebuie sa câstigam returul aceasta, adica sa ramânem pe primul loc si sa repromovam. Daca acum, ipotetic vorbind, s-ar fi aflat ca, de pilda, Florin Costea n-ar putea juca vreo trei ani, atunci ar fi o problema. Dar faptul ca Florin Costea nu va juca, dupa toate probabilitatile, vreo trei luni, este o problema, dar mult mai mica. Cum spuneam, toata echipa actuala a Universitatii este gândita de Ovidiu Stinga pentru la vara, pentru revenirea in prima liga. Nu ca suntem deja ca si promovati, ci in sensul perspectivei. De aceea au fost adusi la Universitatea foarte multi tineri, inclusiv Costea. Adevaratul lor boom este asteptat sa se petreaca incepând cu revenirea in Divizia A“.


In afara de Dodd, Gane si Florin Costea, Universitatea a mai transferat in aceasta iarna trei jucatori: Clarke, Baird si Costea II, ultimul pentru „satelit“. Doar Baird ar putea fi titular in prima etapa, el fiind apt si demonstrând ca are calitati, in timp ce Clarke este incert din cauza unei probleme de sanatate.


Probabil ca pâna la sfârsitul saptamânii viitoare, când se reia campionatul, datele problemei ar putea fi altele, dar acum aceasta-i situatia: din sase transferati, doar unul ar putea juca in prima etapa.


Costea, la cutit


Accidentat in ultima zi a cantonamentului din Cipru, Florin Costea nu va putea evolua in acest retur. Dupa vizita la doctor efectuata in aceste zile, Costea a aflat ca are ruptura de ligamente la genunchiul drept si urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale saptamâna aceasta, sau, cel mai târziu, saptamâna viitoare. Aceasta se va face in Bucuresti de acelasi doctor Filipescu, cel care i-a pus diagnosticul fotbalistului. Operatia si recuperarea jucatorului va fi suportata de clubul Universitatea Craiova, grupare care nu se va putea baza insa pe aportului jucatorului in acest retur. (L.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS