19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024

Am avut noroc!

România va intâlni, la Bucuresti, pe zgura, formatia Coreei de Sud, care este alcatuita din jucatori cvasinecunoscuti.


Echipa de Cupa Davis a României va intâlni formatia Coreei de Sud in barajul pentru mentinerea in grupa Mondiala a competitiei, s-a stabilit ieri, in urma tragerii la sorti efectuata la Londra.


România a fost cap de serie si a fost desemnata gazda in urma unei noi trageri la sorti, deoarece cele doua formatii nu s-au mai intâlnit pâna in prezent.


In celelalte intâlniri pentru mentinerea in grupa Mondiala a Cupei Davis se vor intâlni urmatoarele echipe: Austria – Mexic, Germania – Thailanda, Olanda – Cehia, Slovacia – Belgia, Spania – Italia, Brazilia – Suedia, Elvetia – Serbia. Primele echipe vor juca pe teren propriu. Meciurile din baraj se vor disputa in perioada 22 – 24 septembrie.


România a ajuns sa dispute barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, dupa ce a pierdut, in februarie, in deplasare, cu scorul de 1-4, intâlnirea cu Statele Unite, din primul tur al competitiei.


Segarceanu: „Intâlnim o adversara accesibila“


Florin Segarceanu (foto), antrenorul echipei de Cupa Davis a României, a spus ieri ca echipa Coreei de Sud este o adversara foarte accesibila. „Este greu de crezut ca puteam intâlni o adversara mai accesibila decât Coreea de Sud. Foarte important este si ca jucam pe teren propriu, ceea ce ne si doream. Vom juca pe zgura, iar cel mai bun jucator de la ei, Hyung-Taik Lee, este specialist pe suprafata rapida“, a spus Segarceanu, care a adaugat ca dintre posibilii adversari de la tragerea la sorti n-ar fi vrut ca România sa cada cu Cehia sau cu o echipa sud-americana. Segarceanu a precizat ca, in ciuda adversarei accesibile, echipa României va fi alcatuita din cei mai buni tenismeni ai sai, Pavel si Hanescu, si nu din jucatori de perspectiva. „Este un meci de Cupa Davis pe care il vom trata cu seriozitate, chiar daca adversara este mai slab cotata“.


Nastase: „Nu cunosc jucatorii coreeni“


Ilie Nastase, presedintele Federatiei Române de Tenis, a opinat ca echipa Coreei de Sud nu le poate pune probleme jucatorilor nostri. „Cred ca e un meci accesibil pentru noi, mai ales ca jucam acasa, pe zgura. Puteam nimeri cu Brazilia, Belgia, Cehia sau cu Thailanda. Am scapat de astfel de adversari si sansele noastre cresc“, a afirmat Ilie Nastase.


Fostul mare tenisman român a spus ca nu cunoaste echipa asiatica. „Deocamdata, nu am nici o informatie despre adversara, nu cunosc nici un jucator coreean. Cred ca e important sa se adune cât mai multe informatii despre echipa Coreei de Sud“, a spus Nastase.


Componenta echipei Coreei de Sud


In turul al doilea al Grupei 1 a Cupei Davis, echipa Coreei de Sud a invins, saptamâna trecuta, cu scorul general de 4-1, formatia Chinei. Pentru echipa Coreei de Sud au evoluat urmatorii jucatori: Hyung-Taik Lee (locul 108 ATP), Woong-Sun Jun (locul 548 ATP) si Hee-Seok Chung (locul 674 ATP).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS