18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024

Fotbal in post

Un meci intre doua echipe oltene naste orgolii, ambitii, dar si destule speculatii, specifice zonei noastre. Indiferent de rezultat, probabil ca, in primul rând, cârcotasii tot vor avea ceva de speculat, de comentat, asa cum s-a intâmplat si dupa partida din tur, câstigata cu 2-1.


Astazi, chiar in Vinerea Mare, pe „Ion Oblemenco“ se desfasoara un meci in care, teoretic, doar Minerul Motru ar putea avea de câstigat. In cazul in care câstiga!


Intr-o avancronica a unui asemenea meci de… post, un fel de derbi oltenesc de liga a doua, un lucru este clar pentru toti microbistii: Universitatea are de aparat blazonul, in timp ce pentru Motru partida este vitala, chiar daca motrenii nu (prea) recunosc asta oficial. Juventus, liderul din Serie A, n-a reusit sa câstige la Cagliari, desi e clar ca Juve este de o suta de ori mai buna decât echipa din Sardinia. Cagliari (locul 17) este pe post de Motru (locul 10), sub cele doua echipe se trage linie, adica se retrogradeaza…


Patronul Universitatii a dezmintit orice fel de intelegere cu Motru. „Si acest meci al Universitatii, ca si toate celelalte din acest sezon de Divizia B, se joaca numai pe teren, pe bune“, a spus ieri Adrian Mititelu.


Ploae: „Meciul cu Universitatea este un antrenament oficial“


Noul tehnician al motrenilor, Marcel Ploae, nu ia in calcul jocul de la Craiova in tentativa de salvare a Minerului.


„Noi nu punem pret pe intâlnirea cu Universitatea, ci pe punctele de acasa. As fi insa ipocrit sa spun ca nu m-ar interesa partida asta. La fotbal se pot intâmpla foarte multe. Daca am obtine un punct la Craiova, ar fi un accident. Meciul de pe «Ion Oblemenco» este un antrenament oficial, noi pregatim jocul de acasa cu Petrolul. Avem programare usoara, acasa, dupa meciul cu Petrolul, cu FC Caracal, Mioveni si Dunarea Giurgiu. Ar fi frumos ca Motru sa câstige dupa sapte etape si la Craiova. Punctele astea nu le-am pus in calcul, dar orice punct ar fi binevenit“, a afirmat antrenorul Minerului.


Fost tehnician la Dunarea Giurgiu, Ploae a spus ca a simtit ca nu mai este dorit la Giurgiu, motiv care l-a determinat sa semneze cu Minerul Motru. Marcel Ploae a completat: „Inainte si dupa meciul Dunarii Giurgiu cu Universitatea Craiova (0-1, n.r.), atmosfera a fost foarte incarcata. Am câstigat patru jocuri la rând, dar dupa esecul cu Craiova mi s-au adus o gramada de reprosuri. Ca am câstigat intâmplator, ca trebuia sa joace Vasile si nu Gheorghe… Am simtit ca nu mai sunt dorit la Giurgiu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS