19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportSelecao la ralanti

Selecao la ralanti

Optimi de finala


Brazilia – Ghana 3-0


Stadion „Westfalen“ – Dortmund, Spectatori: 60.000.


Au marcat: Ronaldo ‘5, Adriano ‘45, Ze Roberto ‘84


Brazilia: Dida – Cafu, Lucio, Juan, Roberto Carlos – Emerson (‘46, Gilberto Silva), Ze Roberto, Kaka (‘83, Ricardinho), Ronaldinho – Adriano (‘61, Juninho), Ronaldo. Antrenor: Carlos Alberto Parreira.


Ghana: Kingston – Pantsil, Shilla, Mensah, Pappoe – Draman, Eric Addo (‘60, Boateng), Appiah, Muntari – Amoah (‘70, Tachie-Mensah), Gyan. Antrenor: Ratomir Dujkovic.


Cartonase galbene: Adriano, Juan / Apiah, Muntari, Pantsil, Addo, Gyan (2).


Cartonas rosu: Gyan ‘81.


A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia)


Dupa golul marcat ieri contra Ghanei, Ronaldo a intrat in istoria Campionatului Mondial.


Una dintre cele cele mai interesante partide din optimi s-a desfasurat aseara, la Dortmund. Ghana, debutanta la un Campionat Mondial, intâlnea galonata selectionata a Braziliei. Diferenta de valoare dintre cele doua combatante s-a vazut clar, iar jucatorii cariocas s-au impus la pas. Daca pentru Parreira nu a fost deloc greu sa-l inlocuiasca pe Robinho, accidentat, absenta celui mai important jucator ganez, Essien, suspendat, a fost greu de suplinit. Primul gol brazilian, marcat de Ronaldo (‘5), a cazut aproape natural, pentru ca in minutul 13 Adriano sa rateze o importanta sansa de a majora scorul. A urmat un sfert de ora propice africanilor, dar Draman (‘18), Amoah (‘22 si ‘28) si Muntari (‘26) n-au reusit sa-l invinga pe Dida. In minutul 29, Ronaldinho l-a incercat si el pe Kingston cu un sut inselator, iar in minutul 41 Mensah a reluat cu capul din careul mic, exact in piciorul lui Dida.


Din nou arbitrii


Brazilia a intrat insa la cabine cu un avantaj de doua goluri, dupa ce arbitrii i-au facut un cadou, validând golul marcat de Adriano din ofsaid. La reluare, Brazilia a evoluat cu frâna de mâna trasa, permitând naivilor ganezi sa atace mai mult si chiar sa-si creeze numeroase ocazii de gol, ramase insa neconcretizate pe tabela de marcaj. Jucatorii cariocas au fortat doar atunci când au fost apostrofati din tribune de sustinatori, insa golul lui Ze Roberto din minutul 84 sau pasa lui Ricardinho cu câlcâiul n-au potolit setea de spectacol a asistentei, care continua sa astepte descatusarea selectionatei sud-americane.


Ronaldo, 15 goluri la Mondiale


Doar cinci minute i-a trebuit atacantului brazilian Ronaldo in meciul cu Ghana pentru a marca si pentru a intra in istorie. Jucatorul lui Real a marcat al 15-lea gol al sau la un turneu final, depasind astfel performanta germanului Gerd Muller. Reusita jucatorului cariocas a fost cu atât mai valoroasa, cu cât la startul Campionatului Mondial din Germania a fost nevoit sa suporte criticile presei, dar si ale apropiatilor care l-au taxat pe Ronaldo, pentru ca este supraponderal. Nu l-a iertat nici macar presedintele Braziliei, care l-a intrebat pe antrenorul Parreira daca intr-adevar jucatorul este gras. „Nu, e doar foarte puternic“, a raspuns selectionerul, care a ales sa mearga in continuare pe mâna lui Ronaldo. Dupa un start dezastruos, atacantul a punctat de doua ori in meciul cu Japonia, a inscris si ieri in optimi, stabilind astfel un nou record al golurilor marcate la turneele finale. In plus, a inchis gura contestatarilor, „Grasutul“ devenind din nou „Il Fenomeno“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS