18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportAmical neconvingator

Amical neconvingator

Dupa un joc sufocat de canicula, „pandurii“ lui Neagoe au depasit la pas echipa din liga a treia Minerul Matasari, scor 3-1. „Minerii“ lui Trifu au contat doar in partea a doua a intâlnirii, când au si reusit sa inscrie prin Lacatusu, gol dedicat tehnicianului la implinirea vârstei de 41 de ani.


Doar doi fotbalisti dintre cei care au dat replica Rapidului in prima etapa a Ligii I, Ursu si Vidakovic, s-au regasit printre „pandurii“ deplasati la Târgu Carbunesti de „Geana“ pentru amicalul cu Minerul Matasari, primul titular, al doilea pe banca. Neagoe a trimis in teren pe Dossey – Vaida, Vatavu, Murdarea, Ursu – Gagiu, Thierry, Costescu, Grecu – Epure, Cazacu, iar Trifu a raspuns cu Hârsu – Oprita, Ardeoiu, Iovan, Badea – Vladut, Grigorie, Homea, Manea – Lacatusu si C. Popescu.


Cazacu a fost protagonistul primelor 45 de minute prin dubla reusita, primul gol din actiune, al doilea de la punctul cu var. Deschiderea scorului s-a produs devreme, in minutul 9. Cazacu a speculat o greseala defensiva a matasarenilor si l-a batut pe Hârsu cu un sut la coltul lung. Intr-o repriza fara valente tehnice, Costescu a facut diferenta in minutul 30, printr-o actiune personala, iar arbitrul Tuturiga s-a grabit sa acorde lovitura de la 11 metri. Cazacu a transformat si a stabilit scorul la pauza, 2-0. Epure, atacantul adus in probe si care s-a antrenat si cu Universitatea Craiova, nu a intrat in meci si nu a contabilizat nici o reusita in minutele jucate.


Echilibru dupa pauza


Dossey, Gagiu, Grecu, Cazacu si Epure au ramas apoi la cabine, iar Balaet, Luca, Jovanovic, Prodan si Vidakovic i-au inlocuit la reluare. Surprinzator, jocul s-a echilibrat, iar matasarenii si-au trecut in cont mai multe situatii de a marca. Au facut-o in minutul 51, prin Lacatusu, care a profitat de apatia lui Vatavu si a reluat mingea cu capul in coltul lung, dupa centrarea lui Oprita. Golul a fost oferit cadou antrenorului Constantin Trifu, care ieri a implinit 41 de ani. Prodan a refacut repede diferenta cu un sut din interiorul careului, profitând de cadoul lui Oprita care a alunecat când nu trebuia.


Echipa din Liga a treia a revenit in atac, iar Iovan l-a iertat pe Balaet iesit sub minge la o centrare venita din piciorul lui Stanciu. Manea a luftat ca in curtea scolii, cu poarta goala, la o faza lucrata de acelasi Stanciu, noua achizitie a Minerului Matasari. „Pandurii“ au controlat finalul jocului, iar Vidakovic a avut sansa golului dupa o faza lucrata de Prodan. Dossey nu a putut fi evaluat pentru ca adversarii au ajuns rareori la finalizare, Epure nu a impresionat cu nimic, iar camerunezul Thierry va fi trimis la plimbare.


„De Vatavu nu mai trebuie sa vorbim, pe Ursu il cunoastem. Meciul de astazi (ieri – n.r.) s-a vrut un antrenament pentru ei si pentru cei care nu au jucat pentru a intra putin in ritm. Thierry nu cred ca va ramâne, Costescu, care este un junior, a fost peste el. Grecu si Gagiu sunt juniori, primul este titular in nationala de juniori a României, dar inca nu au semnat contracte cu Pandurii. Mai vorbim si despre Dossey, trebuie sa-l mai vedem zilele urmatoare la lucru. Luca vine dupa o accidentare, a stat aproape sase zile. Lotul este conturat in proportie de 90 la suta“, este analiza antrenorului Eugen Neagoe dupa amicalul de la Carbunesti. „Pandurii“ care nu au facut deplasarea la jocul amical s-au pregatit la Târgu Jiu, sub comanda secundului Sebastian Moga.


„Pandurii“, fluierati de „Domnul cartonas“


Jocul din etapa a doua a Ligii I dintre Dinamo Bucuresti si Pandurii Târgu Jiu, programat duminica, de la ora 20.30, va fi condus la centru de ieseanul Anton Helesteanu. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de Gheorghe Negoita (Braila) si Irina Mârt (Botosani). Rezerva este Florin Ghimbasan (Brasov), iar observatori au fost desemnati Romeo Pascu (Brasov) si Dan Dragos Craciun (Cluj). Helesteanu, supranumit si „Domnul cartonas“, este recunoscut pentru usurinta cu care acorda cartonasele galbene si chiar pe cele rosii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS