22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportOrgoliul naste sperante

Orgoliul naste sperante

Universitatea are prilejul sa-si schimbe imaginea in meciul de pe „Lia Manoliu“, dupa „episodul FC Vaslui“, un rezultat pozitiv insemnând enorm pentru suporteri.


Steaua – Universitatea este meciul in care nu s-a tinut niciodata cont de nimic, cu atât mai mult de locurile ocupate in clasament. Este unul din derbiurile fierbinti ale fotbalului românesc, deoarece combatantele au foarte multe lucruri in comun, o istorie frumoasa, dorinta de a fi pe primul loc, un public minunat, si aceste lucruri au condus de fiecare data la spectacol, cu toate ca in ultimii ani alb-albastrii nu au mai fost o echipa care sa se bata cu granzii Capitalei.


Ultima victorie a Stiintei pe terenul Stelei s-a consemnat in urma cu 17 ani (29 noiembrie 1989), când echipa pregatita de Sorin Cirtu, cu Gica Popescu pe teren, s-a impus cu 2-1, gratie lui Stefan Stoica si Danut Bica. Evenimentul nu a fost digerat de oamenii in uniforma din tribunele stadionului din Ghencea, privirile nedumerite ale generalilor fiind nimic in comparatie cu mimica lui Valentin Ceausescu. In tot acest timp, atât in Bucuresti, cât si in Banie s-a scandat pâna seara târziu „Stiinta Craiova a invins si in Ghencea“.


Caseta tehnica a acelui meci istoric cuprindea foarte multe nume sonore, atât in gruparea alb-albastra, cât si in cea „militara“. Steaua, pregatita de Anghel Iordanescu, alinia urmatorul unsprezece: Lung – D. Petrescu, Iovan, Bumbescu (’80, Grigoras), Ungureanu – Musznai, I. Dumitrescu, Rotariu – Negrau, Balint, Hagi, in timp ce formula „magica“ a lui Sorin Cirtu cuprindea urmatoarele nume: St. Crisan – Manaila, Sandoi, Gh. Popescu, Zamfir, Ad. Popescu – Ciurea (’90, Neagoe), Olaru, Bica, Badea – St. Stoica (’86 Pigulea).


In ultimul meci (29 august 2004), juvetii au pierdut neverosimil in Ghencea cu 5-0. Culmea este ca Universitatea, la fel ca si acum, anunta un obiectiv maret, in Banie vorbindu-se de cupele europene. Ironia sortii a fost ca Stiinta a retrogradat la finele acelui sezon.


Increderea trebuie recâstigata


Dupa un an de „exil“, Universitatea a revenit in primul esalon cu aceleasi gânduri marete, insa visurile oltenilor nu mai au baza de altadata, subtirimea lotului reducând din entuziasmul publicului de pe „Ion Oblemenco“. Cu toate ca in primul „episod“ elevii lui Ovidiu Stinga nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor, remiza cu FC Vaslui nefiind pe placul nimanui, nu toti suporterii si-au pierdut speranta ca Stiinta poate produce surpriza pe „Lia Manoliu“. Cel putin asa reiese din sondajul aparut pe site-ul oficial al clubului alb-albastru, 43 la suta dintre votanti cred ca Universitatea va obtine cel putin un rezultat de egalitate. Chiar daca este dureros, 54 la suta dintre participantii sondajului nu cred ca juvetii pot incurca planurile campioanei en-titre, negativismul lor fiind alimentat de prestatiile din perioada pregatitoare si de evolutia cu FC Vaslui, in timp ce diferenta de procente a fost trecuta in contul celor care s-au abtinut.


Stelistii ne vad in „B“


Debutul nefericit al Stiintei a dat apa la moara eternilor rivali din Ghencea, suporterii stelisti prevazându-ne un viitor foarte sumbru. Din sondajul aparut pe site-ul clubului „militar“ reiese ca Universitatea nu are prea multe sanse de izbânda in partida de sâmbata, parerile fiind impartite in felul urmator: 91,94 la suta cred in victoria ros-albastrilor, 3,23 la suta in egal, iar 4,84 in infrângere. Suporterii Stelei nu au renuntat la ironii, postând pe forum foarte multe mesaje rautacioase la adresa gruparii din Banie, din care nu reiesea decât un singur lucru: Divizia B. Aroganta fanilor ros-albastrii ar trebui sa-i motiveze pe jucatorii lui Ovidiu Stinga, sa lupte si sa demonstreze ca orgoliul si spiritul oltenesc nu vor muri niciodata, iar revenirea in prim-planul fotbalului românesc nu va fi atât de departe pe cât pare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII