Nimic mai adevarat ca Ion Oblemeco este unul dintre cei mai iubiti fotbalisti ai Universitatii, istoria si palmaresul clubului datorându-se in mare parte celui supranumit „Tunarul din Banie“. Nelu Oblemenco a câstigat respectul tuturor atât ca jucator, el detinând patru titluri de golgheter (1967, 1970, 1972 si 1973), cât si ca antrenor, fiind secundul lui Valentin Stanescu in 1980 – 1981, atunci când Universitatea a reusit eventul. Cu toate ca a avut o cariera foarte frumoasa, „Tunarul din Banie“ a fost unul dintre jucatorii care nu au imbracat niciodata tricoul echipei nationale. Viata marelui talent al Olteniei a fost curmata brusc pe 1 septembrie 1996, pe când antrena Hassania US Agadir (Maroc), Ion Oblemeco suferind un atac de cord care avea sa-i fie fatal. Devotamentul sau pentru culorile alb-albastre a fost rasplatit insa de olteni, care l-au cinstit asa cum se cuvine. Stadioanele din Craiova si Corabia, orasul natal al fostei glorii, poarta numele celui care pleca dintre noi in urma cu un deceniu.
Zece ani de trista amintire
Ieri s-au implinit zece ani de la disparitia lui Ion Oblemenco, fapt care nu a fost trecut cu vederea de oficialii Stiintei. Acestia au depus o coroana de flori la mormântul sau si au tinut un moment de reculegere pentru fostul lider al „Craiovei Maxima“. La final, fostii colegi ai „Tunarului“ au depanat câteva amintiri legate de clipele frumoase petrecute impreuna, parerile de rau incheind comemorarea.
„Este o zi trista pentru noi, cei care l-am cunoscut foarte bine. Un suflet nobil, un adevarat capitan de echipa, un om care ne-a iubit si ne-a sfatuit pe toti. Regretam ca s-a dus atât de repede dintre noi. Nu ne-a ramas decât sa depanam amintiri din perioada in care am fost colegi“, a spus Costica Stefanescu, plin de amaraciune.
„Primul meu meci in Divizia A a fost alaturi de nea Nelu Oblemenco. Din pacate, prezenta noastra in acest loc ne aminteste faptul ca in viata suntem trecatori si in unele momente viata este luata atunci când ne consideram tineri. Pentru mine, nea Nelu reprezinta enorm. Visul copilariei mele de a juca lânga dânsul mi s-a implinit. Il consider cel mai important jucator pe care clubul nostru l-a avut de la infiintare si pâna in prezent“, a spus Gheorghita Geolgau.
In plus, nici suporterii nu au ramas indiferenti. Factiunile din Peluza Sud „Cristi Neamtu“ s-au prezentat la statuia de la stadion, unde au pus steagurile cu insemnele gruparilor la soclul statuii celui mai iubit fotbalist al Universitatii.