34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPregatiti pentru calificare

Pregatiti pentru calificare

Gorjenii trebuie sa invinga astazi gruparea ceha Gumarny Zubri la mai mult de patru goluri diferenta pentru a ramâne in Europa.


Coplesiti de tracul debutului in cupele europene, handbalistii lui Liviu Andries s-au intors din Cehia cu un rezultat nefavorabil, 26-30, care insa nu afecteaza calificarea in turul III. Energia Pandurii trebuie sa evolueze la un nivel mediu pentru a trece de modesta Gumarny Zubri, crede presedintele formatiei oltene, Gore Popescu. „Eu zic ca echipa mea trebuie sa joace mâine (astazi – n.r.) la un nivel mediu, nu neaparat acela pe care-l asteptam cu totii si pe care inca nu l-a atins, pentru a se califica. Daca nu o sa o facem lucrul asta inseamna ca nu avem valoare. S-a vazut clar la Zubri ca jucatorii cu experienta nu au avut incredere in ei. Eu i-am vazut la antrenament pe cehi si, chiar daca nu sunt tehnician, mi-am dat seama ca nu sunt o echipa de speriat. Trebuie sa joace, sa aiba incredere in ei, suntem mult peste ei valoric si n-as vrea sa se intâmple vreo surpriza“, a afirmat Popescu.


Prima de calificare nu a fost stabilita


Cum Gumarny este cotata ca o echipa de mijlocul clasamentului in Liga Nationala, nici prima de calificare nu va fi prea mare. Recompensa nu se va ridica la nivelul unui joc cu fortele handbalului românesc, dar va fi totusi mai mare decât la un meci de campionat. Pierderea calificarii de catre gorjeni nu este luata in calcul la Târgu Jiu, trecerea in turul III urmând sa aduca un pic de incredere elevilor lui Andries. „Meciul acesta este ca un punct de plecare pentru ei. Daca inving acum, vor juca in campionat cu alt tonus, alta incredere. Indiferent de echipa din fata ta, este un meci de cupa europeana. In mod normal, daca judecam dupa scorul din prima mansa, ei sunt favoriti pentru ca pleaca cu patru goluri avantaj, dar in proportie de 70 – 80 la suta ne calificam. Daca reusim sa anulam cele patru goluri in primele 20 de minute sau cel putin in prima repriza, ar fi foarte bine, sa putem juca de la egal la egal o repriza“, a spus seful sectiei de handbal a clubului Energia Pandurii.


Ar vrea public zgomotos, dar fair-play


Handbalistii de la Energia mizeaza pe sprijinul publicului, care s-a ridicat mereu la nivelul asteptarilor, dar care nu a primit de fiecare data rasplata cuvenita. Cele 600 de bilete scoase la vânzare s-au epuizat rapid, interesul pentru acest joc fiind foarte mare la Târgu Jiu. Oficialii clubului au primit mesaje de incurajare din Gorj, dar si din Craiova si Râmnicu Vâlcea. „Si la Gumarny a fost un public zgomotos, au avut o galerie nu prea numeroasa, dar dotata cu tot arsenalul. Restul spectatorilor erau foarte civilizati, aplaudau reusitele si de o parte, si de alta, consumau batururi alcoolice fara nici o restrictie. As dori ca publicul nostru sa fie cât mai galagios, dar fair-play. Ar fi pacat sa se strige trivialitati“, a afirmat Popescu.


Delegatia oaspete, care a ajuns ieri in jurul prânzului la Târgu Jiu, va primi un cadou cu materiale promotionale din orasul lui Brâncusi si va vizita operele mareului sculptor român.


Jocul, programat in Sala Sporturilor, de la ora 11.00, este condus de o brigada de arbitri din Turcia, compusa din Vahit Ersan si Faruk Akman, observator din partea EHF fiind bulgarul Andrey Andreev.


Au recuperat si opt goluri


Sezonul trecut, Energia Pandurii Târgu Jiu s-a calificat in semifinalele Cupei României dupa ce a recuperat opt goluri in fata gruparii CSM Medgidia. Dobrogenii invinsesera pe teren propriu cu scorul 39-31, dar „pandurii“, condusi din teren de Marian Filip si de pe banca de Liviu Andries, au reusit sa se impuna la Târgu Jiu la zece goluri, 32-22, si sa se califice in premiera in semifinalele competitiei surprizelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS