35.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024

Afara din Europa

Calificarea in turul III al Cupei EHF s-a dovedit a fi o palarie prea mare pentru handbalistii gorjeni care s-au lovit de o echipa bataioasa, Gumarny Zubri. Energia Pandurii a alternat momentele bune, cu cele penibile, reusind totusi, cu largul concurs al arbitrilor, sa bifeze o victorie de palmares in cupele europene.


Doar 30 de secunde de joc le-au fost necesare cehilor sa deschida scorul in Sala Sporturilor din Târgu Jiu, dar replica din partea gazdelor a fost taioasa, 4-1 in minutul 5. Truica a ratat o lovitura de la 7 metri si avantajul oltenilor a fost anulat in câteva minute, 4-4, minutul 9. Cu coordonatorul Truica neinspirat in fata unei aparari avansate si agresive „pandurii“ au gasit putine brese in defensiva oaspete care a speculat pe contraatac neputinta adversarului. Efectul s-a vazut imediat pe tabela, 8-5 pentru Zubri in minutul 15. Andries a renuntat la apararea in linie, l-a desemnat pe Ilies sa conduca jocul pe faza ofensiva si Energia a reusit egalarea in doua rânduri, 11-11 (’22) si 13-13 (’27). Costea si-a trimis echipa la cabine cu un avantaj minim, 14-13, si cu multe sperante intr-un joc mai bun in actul secund.


Acestea s-au confirmat imediat la reluare când oltenii au controlat partida, reusind sa refaca in noua minute diferenta de la Zubri, 22-17. Eliminarea imediata a lui Costea a fost speculata la maxim de cehi, care au punctat de trei ori fara sa primeasca vreun gol. Spre deosebire de oaspeti, gorjenii nu au perforat poarta adversa, desi au avut superioritate numerica de doua minute, ineficacitatea jucatorilor lui Andries tinând unpsrezece minute. Gumarny Zubri a egalat in minutul 20, 23-23, si s-a distantat la doua goluri, 27-25 (’27) prin trei goluri consecutive ale extremei Opalka. Doua eliminari pentru cehi si doua lovituri de la 7 metri transformate de Neskov i-a readus pe români in avantaj, 28-27, scor care s-a mentinut si in ultimele doua minute de joc. Gumarny s-a aparat in ultimele 60 de secunde cu doar trei jucatori pe semicerc, dar si asa a fost imposibil sa primeasca gol, Balea si Enache tratând cu superficialitate faza de atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS