18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024

Furie olteneasca

Viorel Hizo n-a pierdut nici un meci acasa, dar oltenii sunt hotarâti sa-i vina astazi de hac „Dulaului“ la Vaslui.


In urma cu multi ani, la inceput de decembrie, Universitatea Craiova se pregatea pentru un meci dificil cu Bordeaux, cu Tresor, Giresse si Tigana, componenti de baza ai reprezentativei Frantei care tocmai impresionase la Cupa Mondiala din Spania 1982. Zaibarul oltenesc a fost mai bun decât… Bordeaux-ul francez, bravii olteni de atunci ai Stiintei au câstigat cu 2-0, iar Europa fotbalistica se temea de Craiova lui Balaci si ceilalti. FC Vaslui se lupta pe atunci prin judet probabil cu… FC Podu Inalt, iar Dananae nici nu era nascut in acel decembrie 1982. Pentru el si ceilalti colegi de la Universitatea 2006 conteaza acum prezentul, nu istorii romantate cu Tresor sau nu mai stiu cine. Oltenii prezentului se lupta acum cu Viorel Frunza, golgheterul Vasluiului, cu noua goluri marcate in tur si dorit de multe echipe, printre care si Poli Timisoara. Gazdele sunt pe val, cum se spune, moldovenii lui Viorel Hizo fiind neinvinsi de cinci etape. „Dulaul“, cum este poreclit vulcanicul antrenor Hizo, a fost investit antrenor principal la FC Vaslui incepând cu etapa a zecea, moment care a insemnat ascensiunea formatiei moldovene, adversarul de astazi al oltenilor având un parcurs aproape de exceptie.


Presiune fantastica la Vaslui


Hizo, reamintesc, a pierdut doar un singur meci la cârma vasluienilor, 0-1, la Urziceni, urcând echipa de pe locul 17 pe 8. Hizo a declarat ca traseul ascendent se datoreaza jucatorilor si faptului ca el nu este un tehnician depasit, asa cum se insinuase. In ultima etapa, FC Vaslui a invins pe Poli Timisoara (1-0), dar autorul golului, Razvan Neagu, nu va juca astazi impotriva Universitatii, fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene.


„Este foarte greu sa joci la Vaslui, pentru ca acolo este o presiune fantastica creata de spectatori si de conducatorii echipei gazda asupra brigazii de arbitri“, spunea un fotbalist oltean de la Pandurii, Vintilescu. Oficialii Universitatii, cât si tinerii jucatori ai lui Fane Stoica stiu aceste amanunte, dar nu iau in calcul aceste situatii, fiind convinsi ca oltenii au puterea sa se impuna astazi pe „Municipalul“ din Vaslui. A putut divizionara din Liga a II-a Apulum Alba Iulia sa-i elimine pe vasluieni din Cupa României, de ce n-ar putea Bornescu si ceilalti? Pentru Universitatea, aceste doua meciuri din retur, cel de astazi cu FC Vaslui si cel de duminica viitoare, cu Steaua (pe „Ion Oblemenco“), sunt foarte importante, oltenii vizând toate cele sase puncte, obiectiv posibil. Actuala generatie este in stare sa produca renasterea fotbalului in Banie, iar o victorie la Vaslui ar umple stadionul la meciul cu Steaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII