Cabana Rânca, scoasă la licitaţie
GORJ. Cabana Rânca, din Novaci, aflată în proprietatea statului, va fi scoasă la vânzare. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care pune în vânzare, prin licitaţie publică, mai multe active ale Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat. La prima licitaţie trebuie să se prezinte cel puţin trei cumpărători. În caz contrar, la a doua licitaţie vor putea fi acceptaţi doi cumpărători. Anunţurile de organizare a licitaţiei vor fi publicate în presă, până la 15 august, şi vor fi valabile 30 de zile.
Eugen MĂRUŢĂ
Florin Cârciumaru, în concediu
GORJ. Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, va lucra în concediul de odihnă cu un sfert de normă. Edilul a declarat că în perioada 1 – 10 august va pleca la Mamaia, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Cei doi îşi petrec împreună concediul la Mamaia de mulţi ani şi nu vor renunţa nici în acest an la destinaţia amintită. Pentru că nu poate să stea fără să ştie ce se întâmplă la Primăria Târgu Jiu şi cu ce se ocupă angajaţii săi, Florin Cârciumaru îşi va ţine telefonul de serviciu deschis 24 de ore din 24, astfel încât să fie pus la curent cu ultimele noutăţi de şefii de servicii din cadrul instituţiei.
Eugen MĂRUŢĂ
Manifestări dedicate pictorului Iosif Keber
GORJ. Primăria Târgu Jiu va organiza o serie de manifestări dedicate pictorului Iosif Keber. Împlinirea a 110 ani de la naşterea pictorului va fi marcată pe 30 iulie la Biblioteca Judeţeană Târgu Jiu prin vernisajul unei expoziţii de carte despre viaţa şi activitatea artistului şi evocări susţinute de personalităţi ale vieţii culturale din judeţ. Iosif Keber este cunoscut ca pictor, dar şi ca restaurator de locaşuri de cult ortodox din Gorj şi din ţară. După moartea sa, în 1989, Muzeul de Artă Gorj a preluat din locuinţa lui Iosif Keber peste 500 de tablouri.
Eugen MĂRUŢĂ
Criză de apă minerală
GORJ. Majoritatea depozitelor angro şi magazinele din Târgu Jiu nu mai fac faţă cererii tot mai crescute de apă minerală. Aceasta se epuizează încă de la primele ore ale dimineţii, cumpărătorii fiind puşi în situaţia de a se întoarce acasă cu mâna goală. Cea mai afectată este zona comercială din centrul municipiului, dar şi principalele pieţe, unde produsul respectiv se epuizează foarte repede. Comercianţii au declarat că speră ca, după trecerea perioadei de caniculă, apa minerală să nu mai lipsească din magazine.
Eugen MĂRUŢĂ